И тримата ни финалисти на международния боксов турнир Странджа“- Боян

...
И тримата ни финалисти на международния боксов турнир Странджа“- Боян
Коментари Харесай

Боксьорите ни без грешка във финалите на „Странджа“


И тримата ни финалисти на интернационалния боксов шампионат „ Странджа “- Боян Асенов (кат. до 56 кг), Радослав Панталеев (91) и Петър Белберов (+91), завоюваха купата в своите категории.

Най-малкият от тримата братя Асенови – Боян, се окичи със златния орден при 56-килограмовите при своя дебют на интернационалната сцена при мъжете. Той победи Шахриер Ахмедов от Русия с 4:1 съдийски гласа (29:28, 28:29, 30:27, 29:28, 29:28).

" Руснакът не е лек боксьор, само че го превъзхождах с по-добра техника. Благодарен съм на всички треньори и ръководители, както и на брат ми Даниел Асенов, които ме подкрепяха в тези първи мои стъпки при мъжете, тъй като при промяната на възрастта не е елементарно “, показа след награждаването си 18-годишният Боян.

Да го окуражава компактно до него бе и Тайсъна, който пропусна шампионата поради травма. „ Проблемите с палеца към този момент отшумяват и даже направих спаринг преди няколко дни. Важното е да съм изцяло подготвен за идното европейско състезание до 22 година, а преди този момент имам и мач от WSB сериите с „ Френските бойни петли “ против тима от Хърватия “, разкри Даниел, който е притежател на купа „ Странджа “ за 2017 година

В категория до 91 кг Радослав Панталеев напряко разруши противника си от Иран Салар Голами. Българинът изглеждаше като разгневен бик на кръга и под бурните аплодисменти на публиката бе на път да откаже противника си. Съдиите бяха повече от безапелационни, като присъдиха победа с 5:0 с най-голяма разлика в точките от всички срещи на шампионата – 30:26, 30:25, 30:25, 30:26, 30:26.

За Панталеев това е втора купа от „ Странджа “, след тази в предходната му категория до 81 кг от 2015 година
„ Много съм удовлетворен от представянето си, тъй като това ми беше първо по-сериозно съревнование в новата за мен категория, която е с цели 10 кг повече от предходната. Мисля, че съм добре квалифициран и ми върви в тази категория “, показа Панталеев, който след 2 дни отпътува за Англия, с цел да играе в петък в мача от WSB против състава на Италия.

Трета купа при най-тежките (+91 кг) от „ Странджа “ прибави към сбирката си Петър Белберов. Българският национал има злато от предходните две издания на конкуренцията. Сега Белберов се оправи с Гюрген Ховнанисян от Армения с 4:1 гласа – 28:29, 30:27, 30:27, 29:28, 29:28.

Оказа се, че Белберов е играл с тежка травма на дясната ръка, за която той не искаше да се схваща авансово. „ Скъсах връзки на бицепса още в първия мач и най-после не можех да играя на 100% -беше ми много мъчно. Преди финала даже бях изпаднал в меланхолия, само че с помощта на съотборниците ми от националния отбор се подвигнах “, разкри Белберов.
Контузията няма да му разреши да партнира на Панталеев в идния WSB конфликт, защото най-малко месец ще се наложи да щади ръката си.

И тримата ни първенци също бяха наградени, облечени със специфичните фланелки с надпис #boxinginolympics в поддръжка на оставането на бокса в олимпийското придвижване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР