И третият опит за съставяне на кабинет в 48-ото НС

...
И третият опит за съставяне на кабинет в 48-ото НС
Коментари Харесай

Отиваме на нови избори. ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на БСП, и третият опит се проваля - Политика

И третият опит за сформиране на кабинет в 48-ото Народно събрание ще се провали. ГЕРБ-СДС няма да поддържа кабинет на Българска социалистическа партия, а с това се изпариха и последните очаквания за постоянно държавно управление. Така, ден след връчването на мандата, към този момент е несъмнено, че отиваме на нови избори.

" Може да се беседва, само че нашата позиция ще бъде доста твърда, тъй като имаме решение на конгрес ", добави той, припомняйки решението на националния орган на ГЕРБ, съгласно което партията не може да влиза в ръководство с Българска социалистическа партия.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на съвещание на парламентарната група, предавано онлайн във фейсбук профила му.

Той сподели, че се съмнява даже, че ще получат покана за лидерска среща от левицата, само че в случай че получат - то те ще отидат.

" Г-жа Нинова вярно се е ориентирала, само че това трябваше това да се направи преди два месеца ", добави той.

От думите на Борисов стана ясно, че ГЕРБ е афектирана на левицата, че по време на договарянията за първия мандат, Българска социалистическа партия е отказала поддръжка още преди да види проектокабинета на проф. Габровски.

Все отново обаче Борисов видя " голям " късмет за кабинет. Той напомни, че Движение за права и свободи е управлявало с Българска социалистическа партия, а левицата - с Политическа партия и Демократична България. Той съобщи, че ролята на Има Такъв Народ може да бъде поета от БВ и да се сформира държавно управление, с цел да се спестят 100 млн. лева за провеждането на нови отговори.

Сметките демонстрират обаче, че Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България и БВ имат единствено 109 гласа, които са незадоволителни, за образуването на кабинет. Формирането на такава коалиция е малко евентуално, защото. Разделителните линии са правосъдната промяна и прокараните промени в Изборния кодекс. Очаква се сходна позиция и от " Демократична България. "

Ако към уравнението се прибави Движение за права и свободи, чиято позиция все още не е ясна, то още веднъж няма късмет за кабинет - 72 гласа.. Дори и тази илюзорна коалиция сред Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Възраждане и БВ не събира задоволително гласове - 99. 

Всички сметки, даже и на невъзможните обединения, демонстрират, че без Политическа партия или ГЕРБ кабинет не може да има. В този смисъл единственият въпрос е по кое време Българска социалистическа партия ще върне мандата, защото от това зависи по кое време ще са идващите предварителни парламентарни избори, които ще са пети по ред за последните две години.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР