И този сезон Ювентус се размина с успех в Шампионската

...
И този сезон Ювентус се размина с успех в Шампионската
Коментари Харесай

Липсата на Киелини е основна причина за отпадането на Юве, убеден е Липи

И този сезон Ювентус се размина с триумф в Шампионската лига, с което продължава да се утешава с трофея от 1996 година, извоюван тогава с треньор Марчело Липи. Именитият експерт разяснява за какво и този път торинци се провалиха в преследването на огромната си цел.

“Отборът нямаше шанса да може да разчита на всичките си мощни футболисти в решаващите моменти. За мен Джорджо Киелини е толкоз значим за Юве, колкото е и Кристиано Роналдо. А него го нямаше против Аякс”, съобщи 71-годишният Липи пред Rai Radio.

Точно победа над холандците донесе купата на “бианконерите” преди 23 години. “Тогава Ювентус ми донесе първата задоволеност от триумф на интернационалната сцена - спомни си международният първенец. - В сезона преди този момент спечелихме шампионата и Купата на Италия. След това вдигнахме и ШЛ, а след това и Междуконтиненталната купа. За да си победил в ШЛ, се нуждаеш от велики футболисти. Освен това е нужно чувство за принадлежност към клуба, да си подготвен да се раздадеш за всички. Моите играчи тогава направиха тъкмо това и стигнаха до международния връх.”

Липи има тъкмо 20 трофея в треньорската си кариера, като най-големият от тях е купата от Мондиал 2006 с Италия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР