И този октомври, в последния уикенд на месеца ще преминем

...
И този октомври, в последния уикенд на месеца ще преминем
Коментари Харесай

Местим часовника час назад тази неделя

И този октомври, в последния уикенд на месеца ще преминем към зимното часово време. Това ще стане в 04:00 ч. на 31 октомври, неделя, когато стрелките на часовника ще бъдат върнати час обратно. Преходът ни подарява един час сън повече в този ден, само че завръщането към астрономическото време ще съкрати сензитивно светлата част на деня.

Март, 2021 година трябваше да е последният път, в който страните-членки на Европейски Съюз местят стрелките на часовника за промяна на часовото време. Поне такива бяха желанията на Европейска комисия и Европарламента, оповестени през 2019-та година след извършени допитвания измежду жителите на общността да бъде ли анулирана промяната на времето.

Всяка от държавите-членки трябваше да реши дали избира да остане на астрономическото часово време или да премине вечно на лятно време, с час напред. Това обаче породи различия сред обособените страни, изключително прилежащи за синхронизирано опазване на един и същи часови пояс и тъкмо неналичието на единна позиция от всички 27 членки докара до " заледяване " на окончателното решение по кое време преставаме да сменяме времето. В последна сметка тази неделя връщаме часовника час обратно, а по всичко проличава, че в последната неделя на март, 2022 година още веднъж ще преминем към лятно часово време.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР