И това няма да е по най-приятния за потребителите начин,

...
И това няма да е по най-приятния за потребителите начин,
Коментари Харесай

На потребителите на Windows 10 отново ще им бъде напомнено, че е време да преминат към Windows 11 по много досаден начин

И това няма да е по най-приятния за потребителите метод, а даже в противен случай...

Емил Василев преди 23 секунди 0 Сподели

Най-четени

АвтомобилиЕмил Василев - 20:32 | 04.02.2024

12-те най-икономични автомобила, които можете да си купите през 2024 година

IT НовиниДаниел Десподов - 12:00 | 05.02.2024

Пръстен от 91 км: новият суперколайдер може да погълне 95% от Вселената

КосмосЕмил Василев - 9:00 | 05.02.2024

НАСА откри „ супер Земя “ – екзопланета, на която може да има подобаващи условия за живот

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Някои консуматори на Windows 10 оповестиха за появяването на изскачащ прозорец с няколко панела, който заема целия екран и се състои от три страници, в които се убеждават (потребителите на компютри, отговарящи на условията) да преминат към Windows 11.

Подобен тип дейно дълъг напор – три екрана с подкани за ъпгрейд до Windows 11 е следен и преди. Сега наподобява, че той се завръща още веднъж, както оповестява Windows Latest.

Потребители означават, че са се натъкнали на този изскачащ прозорец, откакто са конфигурирали опционалната актуализация (в прелиминарен преглед) за януари 2024 година. Първият екран осведоми потребителя за наличния безвъзмезден ъпгрейд до Windows 11 и предлага да му се разреши да го изтегли във фонов режим (докато към момента употребява компютъра си).

Както сме виждали и преди, има и хитра тактичност с вариантите (бутоните).

И двете налични варианти в центъра на екрана споделят „ Да “ на ъпгрейда. Изборът е или да го получите незабавно, или да планирате ъпгрейда за по-късно. Ако желаете да „ Запазите Windows 10 “, този избор е като че ли прикрит в долната част на екрана.

Щракването върху „ Запазване на настоящата операционна система “ значи, че въпреки всичко би трябвало да преминете през още две страници. Първата ви споделя, че най-хубавият избор е да преминете към Windows 11, а втората ви кара още веднъж да потвърдите, че желаете да останете с Windows 10.

Всички към този момент знаем какво съставлява Windows 11 и знаем дали компютърът ни дава отговор на изискванията за безвъзмезден ъпгрейд. Най-вече тъй като Microsoft неведнъж ни го е казвала с прекомерно дълги реклами за Windows 11 като тази. Всъщност съвсем всеки от нас е имал случай на подкана да обнови компютъра си с Windows 10.

И по този начин, за какво Microsoft към момента прави това? Особено като се има поради, че това несъмнено не е нова информация на този стадий от играта.

Разбираме, че Windows 11 се бори за привличане на консуматори, тъй че има този явен проблем за премахване. Но Microsoft, в случай че ще вършиме сходни неща, най-малко измислете нов, по-кратък сигнален екран, който да насочва към обновяването.

Като се има поради, че този изскачащ прозорец се появи след инсталиране на последната предварителна актуализация, изцяло допустимо е потребителите на Windows 10 да се сблъскат с това след инсталиране на февруарската кумулативна актуализация

Разбира се, не е несъмнено, че това ще се случи, само че както беше маркирано, този тип разтегливи изскачащи прозорци по този начин или другояче се появяват много постоянно на компютри с Windows 10, отговарящи на изискванията за ъпгрейд.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР