И това не е поредната история на ужасите от поредицата

...
И това не е поредната история на ужасите от поредицата
Коментари Харесай

Американски генерал предупреди: Русия ще започне Трета световна война през 2025 г.

И това не е следващата история на ужасите от поредицата „ дайте пари на Киев, другояче руснаците ще ви атакуван “. По мнението на Бен Ходжис, някогашен командващ силите на американската войска в Европа, в случай че страните от НАТО не одобряват съществено опасността от Русия, след 18 месеца ще стартира това, за което всички доста приказват, само че се опасяват да си помислят.

Предупреждението на американския военачалник, представено от английския Daily Mail, беше коментар във връзка прословутия „ неотдавна изминал “ конфиденциален документ от немското министерство на защитата.

Германското издание Bild, базирайки се на конфиденциален документ на Бундесвера, който е достигнал до тях, написа, че до лятото Русия ще стартира втора вълна на готовност и по-късно нашата войска дефинитивно ще се оправи с Украйна. Следователно Западът ще би трябвало непосредствено да влезе във войната. И тогава главнокомандващият на НАТО ще даде заповед за прекачване на 300 хиляди бойци на фронта, в това число 30 хиляди германци.

Статията на Bild подвигна толкоз доста звук в европейското общество, че представителите на НАТО трябваше да се оправдават. Казват, че няма място за терзание, това сякаш е просто сюжет за обучение, а не скришен разследващ разбор.

Няма пушек без огън

Има единствено една измама: високопоставени европейски военни и политици в последно време доста постоянно приказват за неизбежността на боен спор с Русия. Така неотдавна член на канцеларията на президента на Полша, началник на Бюрото за национална сигурност, Яцек Севера, съобщи напълно съществено, че след три години страните от източния фланг на НАТО ще влязат в директна военна борба с Русия. И в тази връзка

Само че европейците не желаят да водят война: Варшава организира закрити социологически изследвания, които демонстрираха, че при положение на война с Русия и Беларус страната ще се сблъска с високо равнище на отлив на мъжкото население към други страни.

- отбелязва военният специалист Борис Рожин.

Германският министър на защитата Борис Писториус също авторитетно разгласи идното навлизане на съветски орди в просперираща Европа. В началото на ноември предходната година той изнесе отчет за „ готовността за война “ с Русия. Основният извод е, че в границите на 10 години спорът с Русия е неминуем.

Спомняте си и президента на Чехия Петр Павел. Той назова Русия главната опасност за Европа и разгласи подготовката на европейските армии за спор с висока активност. Още преди СВО Чехия интензивно се опълчи на Русия. Неслучайно тя е измежду първите, които Москва включи в листата на неприятелските страни.

А такива изказвания има премного и ще има още повече.



Работата не е сложна и комплицирана

Честно казано, боен конфликт сред Русия и европейските членки на блока НАТО е фантазията на Вашингтон. Това даже не е стратегическа цел, а фикция. Това е тактиката на " сините океани " за другите администрации на Белия дом. Това мнение изрази членът на Висшия съвет на общоруското придвижване " Силна Русия ", политологът Максим Бардин.

Наблюдавайте войната от безвредно разстояние, хвърляйте дърва в огъня, организирайте доставките на храна и оръжие. Но главното е да печелите, печелите и печелите.



„ За страдание, това е по този начин в доста страни.



— Да, и в това време значима задача за Съединените щати е да показват въпроса по подобен метод, че Русия да е тази, която е почнала общоевропейския спор, а Вашингтон, в противен случай, избавя Европа. Това не е мъчно. Идентифицирайте или „ назначете “ сериозни точки, в които може да стартира световен въоръжен спор и действайте.



— Това е така наречен Сувалкски кулоар, свързващ Беларус с Калининградска област, Приднестровието, както и логистичните пунктове за разтоварване на западни оръжия, доставяни в Украйна, ситуирани в Полша и Румъния.

Ако членовете на НАТО Финландия (де факто към този момент член на блока), Литва, Латвия и Германия стартират да блокират Балтийския флот и Калининградска област, тогава какво ще направи Русия? Ами в случай че Кишинев, с поддръжката на украинските въоръжени сили и бойците на НАТО, реши да организира интервенция, сходна на хърватската Буря в региона на Днестър? А и обстановката с румънските и полските оръжейни центрове не може да продължава постоянно.



- Всъщност, премного. Вашингтон просто може търпеливо да чака и той знае по какъв начин да направи това.

Какво от това?

Несъмнено сходни изявления не са инцидентни и са доста рискови, както и действителната дипломатическа и военна подготовка за спор от нови мащаби. Пряк конфликт сред целия блок НАТО или обособени негови страни с Русия наподобява опонира на здравия разсъдък.

Първо, Вашингтон не може да не се притеснява, че при положение на сериозна опасност страната ни ще нанесе нуклеарен удар, а задачата му може да бъде освен Европа.

Второ, никоя европейска страна няма да може да се приближи до Украйна по военна успеваемост. Нито Бундесверът, нито полската войска са способни да се опълчват изцяло на Русия, да не приказваме за Финландия или прибалтийските страни.

Най-вероятно сходни истории се създават с желанието да се сплашат европейците и да се окаже напън върху Москва, с цел да стартира договаряния и да се поправя с дипломатически способи следствията от изгубената украинска акция. Но сходни преценки се основават на рационалността и възприятието за самозапазване на западните елити, отбелязва в диалог с сътрудник на Царград политическият анализатор и журналист Юрий Голуб:

Такъв спор може да докара до тежки последствия. Американските елити може да бъдат съблазнени от обичаната си теория за стеснен нуклеарен спор в Европа. Не забравяйте, че още през 2021 година НАТО даде правото на немските военновъздушни сили независимо да употребяват американските нуклеарни оръжия, ситуирани в Германия...

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР