И точно за това преди четири години говори директорът на

...
И точно за това преди четири години говори директорът на
Коментари Харесай

Време е ООН да се измъкне от токсичния Ню Йорк

И тъкмо за това преди четири години приказва шефът на института RUSSTRAT Елена Панина

„ Русия би предпочела да се реалокира централата на Организация на обединените нации в по-неутрална точка, приказваме за Швейцария или Австрия “, сподели през вчерашния ден Петър Иличев, шеф на Департамента за интернационалните организации на съветското външно министерство.

И тъкмо за това преди четири години приказва шефът на института RUSSTRAT Елена Панина.

По това време на власт в Съединени американски щати беше Доналд Тръмп, при който към момента беше вероятен някакъв разговор сред страната ни и американците. Но още тогава избухваха визови рецесии, една след друга, породени от отхвърли на Вашингтон да даде на съветски дипломати достъп до събития в Организация на обединените нации.

През октомври 2020 година, на Международния ден на Организация на обединените нации, разяснявайки следващия акт на неиздаване на визи на съветската делегация, Елена Панина още веднъж предложи: преместете седалището на Организация на обединените нации във Виена или Женева, резиденции на генералния секретар на организацията.

Оттогава обстановката се промени към по-лошо. Съединени американски щати цинично подценяват интернационалното право, американските управляващи не престават да устройват провокации и кавги с визите, без да ги издават - нито на дипломатите, нито на публицистите.

Създава се чувството, че Вашингтон изцяло е не запомнил за правилото на екстериториалност на организациите на Организация на обединените нации и го счита за своя лична бащиния.

Оттук и безусловно грубото държание на американската страна, напомнящо лудориите на несдържан господар-тиранин, и то освен във връзка с Русия, само че и на други страни - Китай, Иран, Венецуела...

Ню Йорк се трансформира в прекомерно токсично място за интернационалната дипломация под егидата на Организация на обединените нации, а също така местоположението на централата му в Съединени американски щати съставлява опасност за работата на цялата организация. Затова е напълно разумно външното ни министерство най-сетне да изрази обществено концепцията за пренасяне на централата на Организация на обединените нации.

Това е позакъсняла концепция за всички, които към този момент са съумели да изпитат всички прелести на американското " гостолюбие ". Възможно е Китай, Бразилия, Индия, Саудитска Арабия и други уважаващи себе си страни да проявят интерес към нея.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР