И тези, които извършват контрабанда на лекарства да бъдат наказани

...
И тези, които извършват контрабанда на лекарства да бъдат наказани
Коментари Харесай

Домусчиев: Контрабандистите на лекарства в затвора

И тези, които правят контрабанда на медикаменти да бъдат осъдени като престъпни нарушители, каквито са, а регламентираният бизнес в Здравеопазването да има добра среда за напредък и вложения. Не може да има непрекъснат напън върху цени, върху маржове, да се чака бизнесът да носи тежестта на забавени разплащания, недостиг в бюджета и в това време сиви и напълно противозаконни структури да са необезпокоявани.

Това съобщи в изявление за Блиц ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Както към този момент споделих тази акция беше единствено първа стъпка – самопризнание, че има противозаконни практики. Следващото е незаконният експорт на медикаменти да бъде криминализиран посредством нарочни промени в Наказателно-процесуалния кодекс. Основният закон в наказателното право у нас, все още не адресира разпространяването на фалшифицирани медикаменти. А, тези медикаменти са подправени по смисъла на закона, тъй като са напуснали регламентираната верига на доставяне с медикаменти. Защото каква е гаранцията, че тези медикаменти не са обработени, изменени по някакъв метод или с изминал период на валидност? След като тези хора нямат морал и нарушават закона, какво им пречи да създадат и друго закононарушение, желае Кирил Домусчиев.

Според него Бюджет 2018 е допустимо най-хубавият бюджет за това, с което разполагаме. Бюджетът планува опазване на налозите в досегашния им тип, което за нас е знак за непоклатимост и предсказуемост и това е нашето предпочитание, което ние сме дефинирали пред всяко едно държавно управление. Има нужните буфери, които при положение на непредвидени събития могат да обезпечат запазването на параметрите му.

Предвижда се доста невисок недостиг, тъй че бюджетът е съвсем уравновесен. Както приходната, по този начин и разходната част за нас са добре аргументирани и може да чакаме бюджетът да бъде изпълнен сполучливо. Предвижда се нарастване на разноските за обучение и опазване на здравето, което от една страна е добре, тъй като те са основни за развиването на страната в един по-дълъг небосвод, в същото време обаче те не са директно обвързани с по този начин нужните промени както за единия, по този начин и за другия бранш.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР