И тази сутрин температурите са в голям интервал, от минус

...
И тази сутрин температурите са в голям интервал, от минус
Коментари Харесай

Пориви на вятъра до 80 км/ч в Северна България днес

И тази заран температурите са в огромен период, от минус 4° до плюс 9°, а след краткотрайно намаляване през нощта, вятърът от запад-северозапад още веднъж се усилва и в областите с код жълто се чакат пориви със скорост до към 70 - 80 км/ч.

В следобедните часове ще доминира слънчево време, а оптималните температури през днешния ден ще бъдат по-високи, спрямо през вчерашния ден, в множеството региони от 15° до 20°.

През нощта вятърът ще отслабне, а в западната половина от страната ще стихне. Температурите и на следващия ден ще бъдат в необятни граници, сутринта - от 0° до 9°, следобяд – от 11° до 20°. Ще духа слаб до сдържан северен, в източните региони - североизточен вятър. Ще има променлива облачност, по-значителна над Североизточна България, където едва ще превали.

Слънчево време ще доминира и в планините. Много прохладно, със мощен северозападен вятър, ще бъде единствено по високите и открити елементи, в останалите региони вятърът ще отслабне. Температурите ще останат без основна промяна; оптималните в курортите - от 6° на Алеко до 10-11° в Пампорово и Боровец.

Утре температурите на Балканите едва ще се намалят, само че ще останат по-високи от нормалните за февруари. В по-голямата част от полуострова ще е най-вече слънчево, с повече облаци в северните региони.

У нас, в околните дни ще бъде по-често облачно, прохладно, тук-там с валежи, а оптималните температури ще се намалят. В събота ще има повече слънчеви часове и краткотрайно, само че значително ще се затопли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР