И тази сутрин се стигна до остър словесен сблъсък между

...
И тази сутрин се стигна до остър словесен сблъсък между
Коментари Харесай

Борисов: Искат да управляват еднолично; Петков: Даването на оставка потенциално е възможен резултат

И тази заран се стигна до изострен вербален конфликт сред водача на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. Двамата си размениха остри реплики още веднъж на влизане в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Борисов съобщи, че през вчерашния ден се е срещнал с Лена Бориславова и е схванал същинските им планове – „ да ръководят страната еднолично както Народното събрание, както законодателната власт, регулаторните органи “.

Имаме поголовни смени на фрагменти в министерствата, а организациите, които напълно управляват, в този момент желаят и регулатора. Навсякъде си назначават техните хора, те нямат политическо семейство и оферират и еврокомисар, значи те желаят всичко, уточни Борисов. Те вършат всичко, което Делян Добрев предупреждаваше и в това време желаят да ръководят и нашата ПГ, видяха, че и другите партии не ги желаят. Припомням, че Денков твърдеше че работи с всички партии и ще търси болшинство от всички партии, акцентира Борисов.

Смята се, че на нас някой ни е бил дал. Ние ви дадохме, ние нищо не сме желали и не сме получили, нашето право идваше от изборите. Излиза, че ни плашат, че отново ще падне държавното управление. Аз няма да смъква държавното управление и с всичките си дейности до момента показахме безспорна непоклатимост и държавното управление съществува с помощта на нас, безапелационен е Борисов.

Не си представям след 8 месеца, когато се ротираме, че ще стане държавно управление на ГЕРБ, разяснява още Борисов.

От своя страна Кирил Петков съобщи, че през днешния ден ПП-ДБ няма да влязат в пленарната зала. Причината – „ ясно предупредихме, че нещата, които се случват в последните дни са неприемливи “. Първо, едно от най-големите събития от последните 2 седмици, беше подмяната на Гешев със Сарафов. Искахме да бъде изслушан в Народно събрание правосъдният министър. Бяхме блокирани от скритото болшинство на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане, сподели Петков.

Правната комисия изиска да бъде изслушан правосъдният министър, комисията беше блокирана също от тези партии. Антикорупционният закон, при който имахме сделка, че двата закона ще бъдат вкарани дружно, нашият закон беше отритнат със същото това болшинство. Така не може да продължава, акцентира Петков.

Вчера три регулатора – Сметната палата, Българска народна банка и НЗОК бяха вкарани в комисия.

Ако някой си мисли, че до момента в който имаме държавно управление, че цената ще е във всички регулатори хората да са сменени от това прикрито болшинство, доста се лъже. Няма по какъв начин да дадем контролите на страната в ръцете на това болшинство без да обсъждаме. Българската страна не заслужава в идващите 5 години да има регулатори, които са същите отпреди, добави Петков.

Христо Иванов, съпредседател на Демократична България съобщи, че Борисов е поел явен ангажимент за законодателната стратегия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР