И тази сутрин много хора се събраха на протест на

...
И тази сутрин много хора се събраха на протест на
Коментари Харесай

Втора блокада в Благоевград, след като камион прегази момиче

И тази заран доста хора се събраха на митинг на кръстовището в Благоевград, където във вторник сутринта камион бутна и умъртви студентка.

19-годишната първокурсничка Фатиме отивала към университета. Докато минавала по пешеходната пътека на метри от образователното заведение, камионът я блъснал.

От вторник до тази заран за трети път близки и състуденти на момичето се събраха на съдбовното кръстовище, с цел да упорстват за обезопасяването му. Според локалните въпросът е поставян неведнъж пред институциите, защото от години знаят, че е рисково.

В кръстовището се вливат 5 улици. Боята на пешеходните пътеки пък се изтривала доста бързо.

„ Има нужната хоризонтална пътна маркировка, отвесна, осветяване, тротоари, пътна настилка без тротоари. Технически не е допустимо построяването на кръгово кръстовище ", съобщи Атанас Камбитов, кмет на Благоевград.

Изграждането на светофарна уредба пък би предизвикало тапи, счита кметът.

Според Данаил Стоицов, шеф на „ Пътна полиция " в Благоевград, това е първият случай с съдбовен завършек на това кръстовище.

В ранния следобяд в Бургас другари и познати на прегазения в Приморско 33-годишен колоездач се събират пред Съдебната палата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР