И тази седмица в Гърция продължава постепенната отмяна на ограничителните

...
И тази седмица в Гърция продължава постепенната отмяна на ограничителните
Коментари Харесай

Гърция разхлабва още мерките срещу коронавируса

И тази седмица в Гърция продължава постепенната анулация на ограничаващите ограничения, наложени поради пандемията от ковид, оповестява осведомителният уебсайт in.gr.

Новото разхлабване на ограниченията става допустимо поради бързия ритъм на имунизациите, които към този момент дават отражение върху епидемиологичните индикатори.

Членовете на експертната комисия по въпросите на пандемията изчакват края на седмицата, с цел да оповестят изводите си за хода на пандемията, както и по кое време ще бъде анулиран полицейският час от 00,30 до 5 ч. през нощта и по кое време ще бъде позволена музиката в заведенията.

Твърди се обаче, че рестриктивните мерки ще паднат дефинитивно на 15 юни, когато се чака да стартира обикновено и туристическият сезон.

От предишния петък беше позволено да бъдат отворени летните кина с оптимален потенциал от 75 %, а от през днешния ден, 24 май, бяха отворени и игралните зали. От 28 май ще бъдат позволени и обществените мероприятия и концертите навън с оптималната запълненост до 50 % от местата.

Следващия понеделник, 31 май, ще проработят и фитнесите, като методът, по който ще стане това, ще бъде избран през идващите дни. Ще отворят и празненство центровете навън.

Информирани източници настояват, че музиката в заведенията ще бъде позволена от началото на юни, когато на 100 индивида ще бъде повишен и броят на присъстващите на сватби и кръщенета.

От през днешния ден към този момент е повишен броят на позволените пасажери в такситата - от двама на трима.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР