И тази седмица с пълна сила продължи сагата ЧЕЗ. От

...
И тази седмица с пълна сила продължи сагата ЧЕЗ. От
Коментари Харесай

Тази седмица с пълна сила продължи сагата с ЧЕЗ

И тази седмица с цялостна мощ продължи сагата ЧЕЗ. От сдружението " Инерком-България ", което е покупател на активите на ЧЕЗ в България, споделиха, че държавно придобиване на дял не е единственият метод да бъде обезпечен публичният интерес. И още, че офшорни компании няма да вземат участие в договорката, а президентът Румен Радев разгласи, че привиква Консултативния съвет за национална сигурност, на който да бъде разисквана договорката с българските активи на ЧЕЗ. В същото време Народното събрание сътвори краткотрайна анкетна комисия за изследване на обстоятелствата към приватизацията и плануванаъа продажба на сдруженията на ЧЕЗ в България. В момента се водят диалози какво да бъде съотношението сред личния капитал на компанията и банковото финансиране, изясни Веселин Захариев, представител на фирма-финансов съветник по договорката.

 
Парното и топлата вода няма да нарастват от април. Това съобщи ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов.

Енергийния министър Теменужка Петкова заяви, че отчетът на работната група, която проучва обстановката за построяването на АЕЦ " Белене ", би трябвало да е подготвен до 30 юни. Китайска компания е показала интерес да влага в плана АЕЦ " Белене ", сподели министърът на енергетиката.

8 дни след изказването на съветския патриарх Кирил, че е бил отчаян от принизяване на ролята на Русия за освобождението на България, от Светия синод излязоха със мнение, че желаят да внесат изясненост по " обърканите послания по отношение на срещата на патриарх Кирил с президента Радев ". Патриарх Кирил пристигна в България като нравствен лидер, само че избра да си тръгне като политик - разяснява президентът Румен Радев.

С нова версия за злополуката на гара Хитрино излезе притежателят на вагоните-цистерни. Високата скорост е единствената причина за случая на гара Хитрино, при който починаха 7 души. Това съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова 

Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд поради новите законови промени, съгласно които защитата на цели села може да се разпорежда на частни компании.

Прокуратурата проверява занемареност за милиони в седем лечебни заведения, измежду които е и  " Пирогов ". Според Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор, по схемата " болница в болничното заведение ", общински и държавни лечебни заведения са доведени до положение на банкрут. 

Над 6 хиляди декара земеделска земя остана под вода във видинската община Брегово. Никъде в страната няма заплашен човешки живот поради сериозни обстановки, провокирани от нарасналите равнища на реки и язовири.- разгласи шефът на  " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов: Няма заплаха от преливане на язовири и реки в региона на София, увери кметът Йорданка Фандъкова.

Дни наред специалисти се бориха за преодоляване на свлачището, което затвори основния път Смолян-Мадан. За подсилване на всички свлачища, които са над 2 000, са нужни над един милиард лв., сподели министър Николай Нанков и разгласи ограниченията за справяне със свлачището на пътя Смолян - Мадан.

При случай във военния цех " Арсенал " починаха двама служащи. Вътрешният министър Валентин Радев уточни, че причина за случая е човешка неточност.

Цялото предаване " Седмицата на бързи обороти " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР