И тази нощдепутатите заседаваха до късно, за да могат от

...
И тази нощдепутатите заседаваха до късно, за да могат от
Коментари Харесай

След среднощното заседание: Депутатите смениха шефовете на НЗОК и Сметната палата

И тази нощ депутатите заседаваха до късно , с цел да могат от през днешния ден към този момент да са в отпуск. Така, в минутите към среднощ, те смениха управленията на Здравната каса и на Сметната палата , предадеNOVA.

Най-дълго на депутатите лиши първата точка от дневния ред - да гласоподават на второ четене промените в Наказателния кодекс. Дебатите продължиха над 8 часа и половина. Така, минути преди 22.00 ч. беше решено - по-строги санкции при причиняване на гибел при произшествия с пияни и дрогирани водачи. При отвод на лидер да даде проба за алкохол и опиати - това към този момент ще е закононарушение. Други промени плануват отпадането на синия ваучър от наложителните документи за водачите. Без спор, само че с овации депутатите избраха Димитър Главчев от ГЕРБ-СДС за ръководител на Сметната палата. А, към среднощ, Станимир Михайлов беше определен за шеф на Националната здравноосигурителна каса. Той беше единственият претендент, повдигнат за поста от ПП-ДБ.

От „ ИТН ” и „ Възраждане ” нападнаха номинацията на някогашния банкер Станимир Михайлов.

Докладът в деловодството на Народно събрание на 26 юли в 08.58 ч. Това значи, че 72 часа изтичат в събота. Ако този период не е спазен, изборът на шеф може да бъде нападнат пред Конституционен съд и да бъде разгласен за нелегитимен ”, разяснява Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Насред дебатите, изненадващо от „ Възраждане ” пожелаха да чуят химна . „ Вече мина среднощ. Ще пуснете ли химна? Ако не да го пусна аз? ”, сподели Ангел Георгиев.

Химнът не е мотив за фарс . Това не е караоке, което пускате от телефона ”, отвърна ръководителят на Народно събрание Росен Желязков.

„ Откъде идва тази офанзива против Станимир Михайлов? След като тази офанзива е толкоз проведена и гневна, значи той е верният претендент ”, твърди Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

Убеден съм в своя морал и професионални качества. Няма повече да взимам връзки. По-важно е да приказваме за Здравната каса, а не изявленията в жълтите медии ”, сподели от своя страна Станимир Михайлов.

Минути по-късно депутатите отхвърлиха предлагането на Движение за права и свободи за промени в Закона на горите, позволяващи увеличение на сечта за семействата у нас да могат да получават дърва за огрев на преференциални цени от кмета на обитаемото място.

Заради придвижване на времето отпаднаха последните две точки от дневния ред - чуване на финансовия министър Асен Василев и шефа на ДАНС - Пламен Тончев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР