И тази неделя българите в Хамбург се сърбаха на протести

...
И тази неделя българите в Хамбург се сърбаха на протести
Коментари Харесай

Българите в Хамбург с призив: Долу политическите чадъри /снимки и видео/

И тази неделя българите в Хамбург се сърбаха на митинги в поддръжка на сънародниците си. Този път мотото на митинга беше: Долу политическите чадъри. ”Често за нас се приказва като за „ финансов фактор “. Това е изтъквано като причина, заради която ние българите в диаспора имаме право да участваме в избори. Ние сме на мнение, че можем да дадем доста повече на страната си от финанси.
Това показа с Фрог Нюз Милена Апостолова, който е майка на три деца и живееща от 12 години в Германя. Ето какво още споделя тя за митингите и защо упорстват сънародниците ни зад граница:

„ В Хамбург се събираме за 10-ти път като Кметството е последната от три разнообразни местоположения. Раздаваме листовки, където посредством кодове за сканиране с телефон, насочваме инцидентните минувачи към публикация на немския вестник " Die Welt " за обстановката в България и в поддръжка на анти корупционните митинги в България.

Надяваме се гласът ни да бъде чут и имаме вяра, че този път силата която се акумулира в митингите в чужбина ще роди значими бъдещи начинания. Основни наши претенции са несъмнено с изключение на оставка на Кабинета Борисов и на основния прокурор, електронно и отдалечено гласоподаване. Надявам се да бъдем чути.

Ние българите в Хамбург по сходство на българите в редица градове по света се усещаме неразделна част от българския суверен и точно тъй като сме в странство заради обстановката в нашата татковина още по-отговорно гледаме към протичащото се. Ние желаеме да бъдем зачетени като значима и неделима част от българското общество, въпреки и да сме отвън рамките на България. Ние не сме затворили вратата към родината и осъзнаваме своята роля като посланици на нашата просвета, което пък оказва въздействие на връзките ни с другите страни в Европейското семейство, а и в международен мащаб.

В момента в българските общности отвън България се случва нещо ново и обнадеждаващо. Ние от другата България желаеме да се чуе нашият глас. “

Вижте видеото и фотосите от митинга на сънародниците ни от 20.09.2020 пред кметството в Хамбург, които ни изпрати Милена Апостолова.



.

.

.

.

.

.

.

.

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР