И тази година възпитаниците на ППМГ „Акад. Иван Ценов” –

...
И тази година възпитаниците на ППМГ „Акад. Иван Ценов” –
Коментари Харесай

Ученици от ППМГ – Враца в топ 10 на международно състезание по информатика

И тази година възпитаниците на ППМГ „ Акад. Иван Ценов” – Враца се показаха уместно на интернационалното съревнование по информатика и компютърна просветеност „ Бобър “. Участниците бяха разграничени в две възрастови групи 6-7 клас и 8-9 клас. Състезателната тематика включваше 18 забавни „ казуса “ за логическо мислене и вземане предвид, които би трябвало да бъдат решени за 30 минути По резултат четирима участници от групата 8-9 клас на ППМГ – Враца са в ТОП 10 на националното класиране.
Георги Цветелинов Игнатов е първи по резултат и е класиран на 1-во място, след него са Стивън Василев Василев – 5 резултат, Никола Рашков Николов – 6 резултат и Георги Димитров Господинов – 10 резултат.
У нас надпреварата се провежда от Съюза на математиците в България, Института по математика и информатика към Българска академия на науките и с поддръжката на МОН.
Ръководството на гимназията поздравява тима на младите информатици и изрича специфична признателност на техните учители: Станислава Каменова и Илонка Вутова - по информатика и учителите им по математика – Максим Йорданов и Цветанка Василева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР