И тази година от 16 до 30 ноември Киномания“ ще

...
И тази година от 16 до 30 ноември Киномания“ ще
Коментари Харесай

Галин Стоев: Надявам се Безкрайната градина да е моят филм

И тази година от 16 до 30 ноември „ Киномания “ ще показа най-горещите заглавия през сезона. Кинофорумът започва с премиерата на дебютния филм на Галин Стоев „ Безкрайната градина “. Това е и последният филм, в който играе огромният Никола Анастасов.

Отправна точна за основаването на кино лентата е пиесата на Яна Борисова „ Приятнострашно “, която Галин Стоев слага в Театър 199 и му носи премия за постановка. След това двамата работят по „ Малка пиеса за детска стая “ и „ Хората от Оз ".

Галин Стоев е измежду надарените театрални режисьори в международен мащаб. Активно работи в София, Париж, Брюксел, Москва. Носител е на голям брой влиятелни награди, а от 2018 година поема поста шеф на Националния спектакъл в Тулуза, Франция.

Определя кино дебюта си „ Безкрайната градина “ като модерна градска драма, под чиято повърхнина се крият невидими светове и се раждат непредвидени усеща.

Исках да направя филм, който да се обръща и да търси връзка с нашата дарба да усещаме и да усещаме. Нещо, което по принцип ние одобряваме за обезпечено, само че което всекидневието отмива или унищожава малко по-малко. Филмът в действителност моли към нашата прочувствена просветеност, която действителността унищожава или смазва от ден на ден и повече.

А мисля, че това, което ни конституира като човешки същества, е способността ни да усещаме и да разбираме какво усещаме.

Много се надявам това да е моят филм, постоянно съм мечтал да върша кино, споделя режисьорът.

Още за " Безкрайната градина " и за присъединяване на Никола Атанасов в плана - чуйте от диалога на Катя Василева с Галин Стоев.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР