И тази година Община Сливен е част от Международното изложение

...
И тази година Община Сливен е част от Международното изложение
Коментари Харесай

Сливен е част от Международното изложение Културен туризъм

И тази година Община Сливен е част от Международното ревю " Културен туризъм ", което се организира в старопрестолната столица Велико Търново от 20 до 23 април 2023г.
Градъте със личен щанд, показан от заместник-кмета по икономическо развиване Стоян Марков и екипа на Крепост Туида.

Още през първия ден, щандът на Община Сливен беше посетен от Заместник-министъра на туризма проф. Мариела Модева, кмета на Велико Търново Даниел Панов и група от публични посетители, задгранични посланици и представители на задгранични делегации.

Гостите на сливенския щанд бяха посрещнати с известните вкусни милинки и превъзходните виновност на сливенски винопроизводители и се срещнаха с дестинацията „ Пътят на виното в Сливенския край “.

„ С това наше присъединяване желаем да затвърдим позициите на Сливен като привлекателна туристическа дестинация, с богата история, културни и естествени забележителности. Мотото ни е „ Сливен – изживей историята, почувствай природата ”. Представяме се с изключение на с културното и историческо завещание, също с естествените забележителности в Природен парк „ Сините камъни “, усета на Сливен и нашите милинки, „ Пътят на виното в Сливенския край “ с превъзходните ни виновност, местата ни за приятна нощувка и добра храна, както и доста други артикули, които носят марката Сливен “, сподели Стоян Марков.

Той акцентира, че на ревюто има опция за присъединяване в разнообразни тематични конференции, да се осъществят контакти с туроператори, да се обменят положителни практики с сътрудниците от другите общини-участнички от цяла България.

„ Имаме опция да обсъдим проблемите и качеството на туристическото предложение, опциите за взаимоотношение сред бизнеса, общините и страната, да представим Сливен и да сверим часовника си, като забележим по какъв начин и къде стои града ни сега на туристическата карта на България. Във Велико Търново има щандове на доста дейни туристически общини от цяла България, като се тръгне от Златоград до Русе и от Кюстендил до Созопол. На този туристически конгрес се събират севера и юга на България “, добави още Стоян Марков.

Общината продължава да разпространява акцията „ Стани другар на Сливен “. „ Привлякохме за другар на Сливен посланика на Република Корея Ли Хо-шик, който остана впечатлен от видяното на нашия щанд и както той самичък сподели заслепен от превъзходното сливенско вино “, сподели още Марков.

Както най-нова дестинация в културния туризъм – Крепостта „ Туида “, през днешния ден екипът показва туристическия артикул „ Сливен – изживей историята, почувствай природата ”. Пътеводителят „ Пътя на виното в Сливенския край “ е номиниран в категорията „ Най-интересни туристически издания “ на десетото издание на Националния конкурс READ&TRAVEL („ ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ “). Селектирането и представянето на номинациите от Националния конкурс, ще бъде направено от журито в границите на програмата на Международното ревю „ Културен туризъм 2023 ” във Велико Търново от 20 до 23 април т.г. Наградите в обособените категории ще бъдат връчени на заключителната публична вечер на най-престижния конгрес за културен туризъм в България.

В 18-то издание на форума вземат участие над 50 изложители от цяла България – 28 общини от страната, туроператори, турагенти, сдружения, производителите. Те показват туристическия артикул на своите райони – историческото благосъстояние, фестивалите и културните събития, фолклорните и национални празници, кулинарията, винарството и други Гостуват също Румъния, Южна Корея, Северна Македония, Йордания, Индия и Палестина. Организатори на ревюто са Община Велико Търново, Общинската туристическа организация и Министерството на туризма.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР