И тази година мъже обуват високи токчета в подкрепа на

...
И тази година мъже обуват високи токчета в подкрепа на
Коментари Харесай

Мъже обуват токчета, в подкрепа на жените, жертви на насилие

И тази година мъже обуват високи токчета в поддръжка на дамите, жертви на домашно и полово принуждение. " Извърви километър в нейните обувки " е част от годишната акция, в която мъже изминават километър, обути с дамски обувки на висок ток, с цел да привлекат публичното внимание върху насилието над дами.
Тази година шествието ще насочи апел за по-голям финансов и институционален ангажимент от страна на страната, както и за директни ограничения, ориентирани към предварителната защита на домашното принуждение и отбрана за потърпевшите. Събитието ще се състои на 19 май, събота, от 14 ч. пред основните входове на НДК.
Преди дни медиите разпространиха информация, че единствено в границите на 2017 година районните съдилища в страната са издали 2432 заповеди за отбрана на потърпевши лица от домашно принуждение. На фона на това на територията на страната има едвам 5 спешни центъра за възрастни с общ потенциал от 54 кревати, където засегнатите от домашно принуждение или трафик хора могат да получат краткотрайно настаняване, психическо и правно консултиране. Това значи, че тази услуга е налична за 1 на всеки 50 потърпевши лица.
През 2018 година страната е отделила едвам 450 000 лева за финансиране на планове, осигуряващи отбрана, възобновяване и реинтеграция на потърпевшите от домашно принуждение, както и обществено, психическо и правно консултиране, оповестяват уредниците на митинга.
Организатори са Български хелзинкски комитет, Алиансът за отбрана от принуждение, учредено на пола и фондация " Ресурсен център Билитис ".
Връзка към събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/534223123644876/.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР