И тази година екипи на полиция и жандармерия ще се

...
И тази година екипи на полиция и жандармерия ще се
Коментари Харесай

Засилена полицейска охрана на черешовите масиви в Кюстендилско

И тази година екипи на полиция и жандармерия ще се включат в опазването на черешовата годишна продукция от похищения в Кюстендилско. Мерките за сигурност бяха въведени преди девет години поради случая през 2009 година, когато в черешова градина край с. Шишковци беше погубен надзирател.

От както са въведени строгите охранителни ограничения, стопаните в Кюстендилско споделят, че се усещат предпазени, акцията протича умерено без произшествия, а обири на череши съвсем нямаКирил Георгиев - черешопроизодител: Разбира се, че съм удовлетворен, резултатът е позитивен и то доста добър. Осъществява се сериозна активност по защитата на черешовите насаждения и кражбите са сведени съвсем до най-малко.Климент Терзийски - кмет на с.Шишковци: Ние бяхме едно от селата, които пострадаха преди години, в този момент това нещо с идването на тумби роми се прекърши и към този момент нямаме нападения на роми.

Охраната на черешовите масиви ще се реализира взаимно от чиновници на общинско дружество " Охрана " и от полицията.Боян Миленков – шеф бранш " Охранителна полиция " в РУП – Кюстендил: В защитата на черешите ще се включат и сили на Главна дирекция " Жандармерия " и Групово дело " Гранична полиция ". В хода на интервенцията ще се построяват краткотрайни КПП-та на основни за черешовата акция места и в допълнение ще има автопатрули, които ще управляват ППС и лица занимаващи се с тази активност, по отношение на работно време на пунктовете, работно време на пунктовете и цялата документи по превоза и брането на череши.

Със старта на акцията влизат в действие и строги правила, въведени от кметската администрация в регионалния град, които касаят разкриването на пунктове за изкупуване на череши, беритбата и продажбата на сладкия плод.Мирослав Миланов - началник на отдел " Канцелария и ръководство на собствеността "  в община Кюстендил: Както всяка година ще се откриват изкупвателни пунктове, които са на територията на община Кюстендил единствено на общински места, в частни обекти няма да се изкупуват череши.

За да няма похищения през тъмната част на денонощието, работното време на берачите ще е строго лимитирано или от 7 сутринта до 20 ч. вечерта. Новото през тази година е, че притежатели на череши или консуматори не могат да транспортират отвън обитаемоте места повече от 10 кг череши без да имат специфичен документ.Мирослав Миланов - шеф на отдел " Канцелария и ръководство на собствеността " в община Кюстендил: Ако някой купи или му подарят череши, той би трябвало да има приемно-предавателен протокол. Във всяко едно кметство и кметско наместничество ще има такива приемно-предавателни протоколи и кметовете и кметски наместници, те ще ги раздават на популацията.

Брането на първите череши в Кюстендилско към този момент стартира, чака се акцията да завърши доникъде на юли. Дотогава ще продължат и охранителните ограничения по опазването на черешовите масиви, а стопаните се надяват на добра годишна продукция и облаги.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР