И тази година афишът през отпускарския сезон залага на чисто

...
И тази година афишът през отпускарския сезон залага на чисто
Коментари Харесай

Летен екран

И тази година афишът през отпускарския сезон залага на чисто забавление през тествани формули. Но шумни блокбастъри и комиксови разклонения към този момент има през цялата година - " Черната пантера " излезе през зимата, " Отмъстителите " - през април, динозаврите от " Джурасик свят " са тук още при започване на юни. Сривът в боксофиса предишното лято (най-лош от 10 години) направи разпространителите по-внимателни в разполагането на цялата веселба в един сезон. От по-шарения в този момент жанрово плакат печелят феновете над учебна възраст.

" Ант-Мен и Осата " (6 юли)

Филмът на Пейтън Рийд е друг от героичната комиксова вълна с изобилния си халюцинационен комизъм. КомедиантътПол Ръд в ролята на мравешкия рицар Сток Ланг е ангажиран колкото със спасяването на света, толкоз и с ситуацията си у дома. Еванжелин Лили е Осата от заглавието, Мишел Пфайфър се явява за малко, само че паметно, като нейната майка. Оператор е Данте Спиноти от " Жега " и " Поверително от Ел Ей ".

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

" Mamma Mia: Отново дружно " (20 юли)

Неунищожимите от времето мелодии отново са на АББА, действието още веднъж е на същия безоблачен гръцки остров. Но с връщане в 1979 година и Лили Джеймс в ролята на младата Мерил Стрийп. Тя обича по едно и също време трима младежи, които ще пораснат до Пиърс Броснан, Колин Фърт и Стелан Скарсгард. Тримата още веднъж са на линия дружно с Анди Гарсия в загадъчна роля, а щерка " им " Софи (Аманда Сайфред) към този момент е бременна. Този път обаче бащата е прочут.

" Мисията невъзможна: Разпад " (27 юли)

За шести път Том Круз (на 55) виси от хеликоптери, а в този момент и от скали, без дубльори и осигурителни въжета (казват). Агентът му Итън Хънт още веднъж е против половината Централно разузнавателно управление на САЩ и скрит план за световна злополука. Режисира изобретателният Кристофър Маккуери, с " Оскар " за сюжета на " Обичайните обвинени ". Негова беше една от най-хубавите " задачи " до момента - Rogue Nation.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

" Дрейф " (27 юли)

Романтична корабокрушенска драма по автентичен случай. През 1983 година влюбена двойка на 13-метрова яхта е запратена от урагана " Реймънд " в средата на Тихия океан. Опитният в морето мъж (Сам Клафлин от " Игрите на глада " ) е ранен, градското момиче (Шайлийн Удли) би трябвало да се оправя единствено. С развалено ръководство, без радиостанция и без вяра за помощ. Режисира исландският визионер Балтазар Кормакур ( " Еверест " ), филмовият откъс е величествено хубав.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

" Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух " (3 август)

Някогашното дете с въображение, въодушевило Алън Александър Милн да напише приказката за всички възрасти, е пораснало в отегчителен фамилен служител (Юън Макгрегър) с живот без искра. Старият другар от детството Пух идва на помощ, с цел да избави нещата и да върне вярата. Заедно с цялата тайфа от " стометровата гора " - депресираният Йори, лакомият Прасчо, грижовната Кенга. На режисьорския стол е Марк Форстър ( " Балът на чудовищата ", Stranger Than Fiction).

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

" Мегазвяр " (10 август)

С " Челюсти " (1975) на Спилбърг като първия умишлено стартиран през лятото огромен филм, наличието в афиша на заглавие с акула е разбираемо. Сега я бори Джейсън Стейтъм с цялата си нетрепваща пред рискове екшън биография. Опасността е оживяла от времето на динозаврите и е дълга близо 30 метра. Трейлърът е задоволително неуместен и с иронична музика, с цел да качи упованията.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Детско киноутро

Две пълнометражни анимации, в случай че децата ви са в огромния град през ваканцията. Едната е по холивудска формула - " Малки титани: в подготвеност! " (17 август), и следва приключенията на петима комиксови екшън герои от 80-те (Teen Titans Go!). Другата - " Плоуи " (Ploey You Never Fly Alone), е по-близо (според трейлъра) до чувствителността и ритъма на европейската приказка, в тази ситуация исландска. Става дума за дребен дъждосвирец, който би трябвало да се научи да лети, с цел да не изпусне ятото.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

" Безумно богати азиатци " (24 август)

Романтична комедия на културния потрес - нюйоркчанка (Констанс Ву) на обичайната женитба в Сингапур. Местните родственици на приятеля й се оказват безумни чешити, само че и също толкоз богати. Сексуални недоразумения и известни поп части в саундтрака. Кастът е напълно от артисти с източни корени, сред тях Мишел Йео от " Тигър и змей ". Екранизация на международния бестселър на Кевин Куан Crazy Rich Asians от 2013 година

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

" Бивш под прикритие " (31 август)

Екшън комедия с автентично заглавие The Spy Who Dumped Me. Режисирана от жена (Сузана Фогел), с Мила Кунис и Кейт Маккинън в централните функции. Двете си прекарват безметежно в Европа (снимано е в Будапеща), до момента в който не се оказват в окото на интернационален скрит план, а едната не схваща, че някогашният й другар (Сам Хюен) e разузнавач. Режисьорката Фогел (Susanna Fogel) написа постоянно за The New Yorker online.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР