И така, в следващите два пакета военна помощ за Украйна

...
И така, в следващите два пакета военна помощ за Украйна
Коментари Харесай

Киев засилва ПВО на юг

И по този начин, в идващите два пакета военна помощ за Украйна няма да има нови системи за Противовъздушна отбрана Patriot, макар че ще има ракети за тях, системи за Противовъздушна отбрана HAWK и Stingers, макар че Зеленски се молеше основно за комплексите. „ Ние сме най-хубавият популяризатор на Patriot “, увери американците Андрий Йермак, началник на Oфиса на президента, като сподели, че украинските майстори сякаш също са „ усъвършенствали “ комплексите.

И въпреки всичко тази седмица Грег Хейс, изпълнителен шеф на компанията за произвеждане на Patriot Raytheon Technologies, сподели, че заради увеличението на производството на системи за противовъздушна защита до края на 2023 година Украйна ще получи още 5 комплекса.

Освен това при започване на юни Пентагонът разгласи, че е поръчал няколко пускови установки Gepard от Йордания за Украйна. Следващите военни пакети, които ще съдържат оръжия за повишение на успеваемостта на украинската противовъздушна защита, бяха оповестени в Лондон и Берлин, El Pais написа, че Украйна желае от Мадрид да й трансферира няколко испански „ Патриоти “, а Холандия заяви, че ще трансферира 4 VERA- ПГ радарни съоръжения.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна желае да употребява Patriot, Iris и " Gepard " в почналото нахлуване, което буксува, в това число и заради дейностите на съветската авиация.

Но, първо, комплексите са извънредно незадоволителни и те покриват Киев, и второ, няма нищо, което да размени развалените / унищожени американски Patriot и немската Iris. Както споделя Юрий Игнат, представител на командването на украинските военновъздушни сили, „ Украйна е огромна, само че има малко средства за отбрана на небето “.

Междувременно даже украински специалисти означават, че Съединени американски щати са очевидно недоволни от развалените „ патриоти “ и безпричинно огромния брой ракети (десет на един „ Кинжал “), които системите за Противовъздушна отбрана, трансферирани на украинците, изразходват за защита.

Днес Киев ще изтегли всичко, което откри, на юг, те даже започнаха ремонт и рационализация на планове комплекс 2C6 „ Tунгуска “, три английски системи за противовъздушна защита Stormer HVM с дребен обхват бяха докарани на фронтовата линия на тяхната Херсонска област, с цел да се борят с „ Oрлан “.

Генерал-лейтенант Сергей Наев сподели още, че подразделенията на армейската противовъздушна защита укрепват „ Виктор “ със зенитни установки – коаксиална 14,5 мм зенитна картечница на шасито на Toyota Land Cruiser.

Както споделя Наев, „ Заедно с термовизионен прицел и колиматорен целеуказател, това е доста мощно оръжие против „ Шахиди “ и хеликоптери “. Количките се сглобяват в завода на чешката компания Excalibur Army, 15 от тях към този момент са трансферирани. Та до момента в който ги няма " патриотите " и " стингерите ", и „ тачанките “ на Наев ще се бият с съветските самолети.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР