И така, Русия наруши всички мислими и немислими срокове за

...
И така, Русия наруши всички мислими и немислими срокове за
Коментари Харесай

Ами ако митът за “нахлуването на Русия” е многоходова комбинация на Путин!?

И по този начин, Русия наруши всички мислими и немислими периоди за нахлуването. Както се споделя - нито позор, нито съвест. Хората там чакат, а ние както постоянно закъсняваме.
Общо взето шеговитият ми звук е единствено отражение на общото осведомително поле на Русия, което припомня публиката по КВН.

Гледаме ги и се смеем. Смеем се и гледаме. Периодично допълваме известното “Леле, че тъпаци”. А в това време те тъпи ли са? Нека разгледаме версията, която към този момент още един път не съм я чувал по медиите, само че която е изцяло действителна.

И по този начин, какво е ситуацията? Западът (основно Съединени американски щати и Великобритания) няколко месеца клетвено уверяваха, че Путин е решил да атакува и че това ясно се рапортува от разузнаването.

Смеем се: “Защо ни е? Никой не желае да води война. Не я щем тази Украйна”. И впрочем. При това ние неизвестно за какво сме уверени, че британско-американското разузнаване просто лъже, а Западът, позовавайки ѝ се, взема решение някакви свои геополитически задания.

Но в случай че разузнаването не лъже?

Имам поради, в случай че западното разузнаване в действителност получава информация, че Русия има желание да нападне?

Откъде може да я получи? Естествено от своите съветски сътрудници, осведомители, шпиони и впрочем.

Ами в случай че Путин и Шойгу, разхождайки се по тайгата, действително са де разбрали:

“Нека раздадем на всичките генерали секрети наставления, че на 16-ти се готвим за навлизане. Нека целият генералитет бъде уверен в това. Нека стягат войската, да се готвят, въпреки и това да наподобява като цялостна нелепост. И дано никой, с изключение на нас двамата да не знае, че това е просто небивалица и няма да има никакво нахлуване”.

Накратко, ами в случай че Путин и Шойгу преднамерено са пуснали този слух в нашата лична войска, тъй че по-късно, посредством някакви предатели и шпиони, този слух да потече към Съединени американски щати и Англия?

И в този момент американците и британците седят там и получават безусловно същинско разузнаване от Русия:

“Среднощен ястреб! Добре пристигнали! Това е синята дрозд. Руснаците се готвят за навлизане. Информацията е 100% достоверна. Лично Путин е дал заповедта. 16 февруари. Бъдете подготвени! Пак заповядайте!”

И какво да вършат американците и британците в такава обстановка? Да не имат вяра на личното си разузнаване? В последна сметка тя евентуално са получили сканирани копия на заповедта на Путин. И секрети карти за нашествието. И Бог знае какво още.

Естествено, те имат вяра и тръбят в това на целия свят, тъй като считат, че е от изгода за тях. Винаги е от изгода за тях да показват Русия като нападателна и неприятна, с цел да ѝ наложат повече наказания и да я изхвърлят от някои пазари, където да се освободи място за американско-британските корпорации.

Но тук идва непредвиденото

Руското навлизане, за което Байдън надали не се кълне, че се възнамерява, не се случва. Ето какво в действителност се случва:

 Тежък удар върху стопанската система на Украйна. Заради цялата тази нервност вложителите всеобщо изтеглиха парите си. Акциите на фирмите се сринаха. Гривната се срина. И най-важното е, че нито един рационален вложител няма да се върне в Украйна през идващите 5 години. И кой желае да влага милион персонални $ там, където има „ опасност от същинска война с една от двете най-силни армии в света “?

 Тежък удар върху украинските политически елити. Нека си спомним бягството на всички тези депутати, служители, олигарси и просто предприемачи. Онзи " публицист " Гордън. Тоест всички тези, които се бият в гърдите и изкарват украинските военни в Донбас, говорейки за защитата на Родината? Как ще се оправдават в този момент? Все отново и народът не е малоумен, видя всичко съвършено - кой ги води.

 Тежък удар по западния имидж. Може би още по-голям удар от срамното бягство от Афганистан. Самите западни елити със личните си ръце разпръснаха информацията, които в последна сметка ги разкриха.като не най-умните хора, да речем.

 В същото време Русия остана изцяло отвън цялата тази история и даже на плюс. На публично равнище, допустимо най-публично, Русия е декларирала 1000 пъти, че не е планувана навлизане и всички би трябвало да се успокоят. На фона на западните нервности страната ни завоюва няколко точки за имиджа. Може би не всички, само че тази обстановка ще накара някои хора да се замислят – толкоз ли са почтени управляващите на Съединени американски щати и Англия и толкоз ли е нападателна Русия?

 Изплашените военни на НАТО в действителност напуснаха Украйна. Да, тъкмо това искаше Русия. Тя изиска изтеглянето на задграничния контингент от територията на Украйна. И контингентът си потегли. По-точно, той избяга, преди да паднат бомбите.

Украйна видя какви нови другари има. Приятели на думи, само че не и на каузи. Колко ѝ говореха, че са се струпали зад нея. А когато проблемите започнаха: “Ние извеждаме военните, само че ви поддържаме. Дръжте се!”. Мисля, че мнозина в Украйна биха били отрезвени от обстановката.

Русия съумя да сложи НАТО на действителната маса за договаряния. И макар че резултатите към момента не са изключително забележими, този развой най-малко е почнал и най-малко малко са почнали да ни слушат.

Като цяло има доста позитивни моменти за Русия (въпреки че не смятам първата точка за положителна).

Следователно, даже и митът за нахлуването да не е бил стартиран от самия Путин, сигурно щеше да си коства да бъде стартиран. Това е сходно на техниката на Айкидо, когато тежестта и силата на врага (т.е. западната осведомителна машина) се стоварват върху самия него.

Да, в този момент тази машина се пробва да се оправдае в жанр: „ Просто НАТО уплаши Русия и я обезкуражи да нахлува! “ Но в случай че някой конвенционален швед, французин, немец или украинец има равнище на развиване най-малко по-високо от петокласник, той най-малко ще намерения за това - не е ли било всичко това нелепост през цялото време?

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР