Могат ли продавачите на Etsy да бойкотират платформата заради нейната резервна система?

...
И така, какво се случва - и какво следва след
Коментари Харесай

И така, какво се случва - и какво следва след това?

Какъв е проблемът?

Резервната система на Etsy означава, че някои продавачи виждат 75% от печалбите си замразени за до 45 дни.

Следвайте последните новини за разходите за живот

Това накара редица продавачи да призоват за бойкот, създавайки социални медийни канали като Etsy Reserve Strike Group. Някои се оплакаха на Службата на комисаря по малкия бизнес (OSBC) на Обединеното кралство, която казва, че е „изключително загрижена“ за докладите.

Etsy, който има над 7 милиона активни продавачи и повече от 120 милиона артикула за продажба, казва, че резервите за плащане се използват за „запазване на пазара“ и покриване на потенциални възстановявания. Но те обикновено са едноцифрени.

По-рано този месец Sky News разговаря с Пиетра - продавач, който притежава повече от £15 000, държани от Etsy. Нейната история, наред с редица други, помага да се очертае защо проблемът е толкова разпространен - ​​с Пиетра, която ни казва, че дори не е можела да си позволи храна поради замръзването.

Можете да прочетете тази история изцяло тук.

Обикновено, когато се направи покупка в Etsy, продавачът публикува артикула, след като купувачът е платил, в който момент продавачът трябва да изпрати артикула и да маркира поръчката като изпратена, след което плащането ще бъде получени от продавача.

Ето как Etsy казва, че защитава както продавачите, така и купувачите, и системата е често срещана в онлайн пазарите.

Някои продавачи обаче казват, че се поставят резерви за плащане върху някои продажби за продължителни периоди от време без причина.

Какво беше казано?

Един жалбоподател каза на OSBC, че Etsy „продължава да променя гредите“ над системата за резервно плащане, която компанията каза, че непрекъснато се преразглежда.

Друг твърди, че онези, които се опитват да говорят с Etsy за опита си, виждат спад в продажбите в резултат на това.

„Те изваждат таксите си от парите това не се укрива“, казаха те.

„Когато повдигнете проблеми, което е невероятно трудно, тъй като Etsy е доста непроницаем, вие сте жертва.

„Когато се оплаквам, моите продажбите намаляват драстично за няколко седмици; очевидно ще бъдете притиснати към алгоритъма."

Etsy категорично отрича това да е така и казва, че при никакви обстоятелства не би отмъстило на продавач, който е обърнал внимание на проблем.

Какво е мащаба в Обединеното кралство?

Комисарят по малкия бизнес Лиз Баркли каза пред Sky News, че е била „ужасена“, след като чула за броя на засегнатите хора.

„Бях ужасена да прочета тази сутрин че самият Etsy изчислява, че под 9% от продавачите в световен мащаб могат да бъдат засегнати от задържането на резерви“, каза г-жа Баркли.

Ако тези числа са верни, около 90 000 продавачи може да бъдат засегнати – според оценката на OSBC Великобритания броят на продавачите е около един милион.

Каква е реакцията?

Продавачите се стичаха в социалните медии с възмущение, а конкурентните сайтове отбелязаха огромен ръст в регистрациите на нови потребители през последните дни тъй като медийното отразяване продължи.

Ръководителят на онлайн пазара The British Craft House, Сюзън Бонар, каза, че "стотици" нови потребители са се преместили на нейния сайт, след като тя публикува в социалните медии за своята платформа, обещавайки да „никога не задържайте никакви пари от нашите продавачи“ в разгара на спора за Etsy.

В по-широк мащаб – по-широк бойкот се обсъжда сред страниците на социалните медии, посветени на обсъждането на проблема с държането на пари.

Все още не е ясно точно колко голям или каква форма може да приеме потенциален бойкот - въпреки че голяма част от дискусията се съсредоточава около продавачите, които поставят акаунтите си в "ваканционен" или "ваканционен режим".

Това поддържа акаунта им активен, но спира извършването на поръчки - по този начин продавачите не трябва да изтриват напълно акаунтите си, а по-скоро да спрат да приемат поръчки и да изчакат, докато бъде предложено някакво решение.

Какво следва ?

Остава да се види дали бойкотът е възможен, въпреки че привличането на социалните медии със сигурност се засилва - с Etsy Reserve Strike Group вече има около 800 членове във Facebook и редица теми под Reddit, посветени по въпроса.

По отношение на какъвто и да е правен отговор - OSBC няма власт над международни компании, но обсъжда с Etsy своите опасения.

Sky News разговаря със Сара Райдинг , търговски партньор в адвокатска кантора Gowling WLG. Тя подчерта, че Etsy не е под реален правен натиск да промени или премахне функцията, но е под един вид морален натиск, тъй като продавачите му усещат този допълнителен финансов натиск в допълнение към кризата с разходите за живот.

" Въпреки че Etsy е прав да защитава позицията си, тук има ясна причина за марката да провери колко прозрачни са относно своите правила - за да гарантират, че клиентите са информирани възможно най-добре за това как те се прилагат“, каза тя.

„По-важно от всякога е Esty да спазва това, тъй като кризата с разходите за живот означава, че потребителите се нуждаят от много малко мотивация, за да бъдат лоялни и могат лесно да преминат към алтернативен конкурент, ако нуждите им не са удовлетворени.“

Собственият наръчник на продавача на Etsy съветва потребителите за следните стъпки, за да избегнат поставянето на средствата им в резерв:

Добавяне на проследяване към поръчките - ако Etsy може да потвърди номера за проследяване, резервните средства се освобождават, когато поръчката бъде изпратена Изпращане на поръчки на време Не маркирайте артикулите като изпратени, преди да ги оставите на вашия оператор Опитайте се да отговаряте на всички съобщения от клиенти незабавно - в рамките на 24 часа, ако е възможно Уверете се, че магазинът ви остава в съответствие, като спазвате правилата Стремете се към добри отзиви, като имате добро обслужване на клиентите и качествени продукти< p>Говорител на Etsy каза пред Sky News: „Etsy отдавна предоставя на продавачите щедър график за плащане – по-голямата част от продавачите получават средствата си, когато направят продажба, вместо да се налага да чакат, докато купувачът получи артикула, както биха могли с други платформи за продажба. В някои случаи ще забавим част от средствата от продажба, докато не можем да потвърдим, че поръчката е изпратена.

„Това ни позволява да продължим да плащаме на продавачите своевременно, като същевременно предприемаме необходимите стъпки, за да помогнем пазете нашия пазар в безопасност и защитавайте нашите клиенти, когато има неочаквани проблеми с тяхната поръчка. Както винаги, ние ще продължим да повтаряме и подобряваме нашите програми, включително резерви за плащане, за да подкрепим нашите продавачи."

Той също така каза, че резервите за плащане се освобождават, когато продавачът добави валидно проследяване, което позволява на Etsy да потвърди, че поръчката е в транзит, а средствата, държани в резерв от повечето поръчки в Etsy, стават достъпни за продавачите средно в рамките на две седмици от датата на поръчката.

Той добави, че по-малко от 2% от всички активни продавачи в Etsy имат резерв в сметката си и за повече от 70% от тях средствата, които в момента са задържани, възлизат общо на по-малко от £40.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР