i-Stock Броят на живеещите в Германия бежанци и мигранти с разрешено

...
i-Stock
Броят на живеещите в Германия бежанци и мигранти с разрешено
Коментари Харесай

За пръв път от близо десетилетие намалява броят на бежанците в Германия

 i-Stock Броят на живеещите в Германия бежанци и мигранти с позволено право на престояване за избран период е намалял за първи път от девет години насам, оповестява " Дойче веле ". 

По информация на федералното Министерство на вътрешните работи общият брой на тази категория лица е 1,31 милиона, което е с към 50 000 по-малко спрямо последните шест месеца. Търсещите леговище в Германия и тези с отсрочено осъществяване на депортиране са 450 000, което е с 15 000 по-малко от предходното полугодие, предава БГНЕС. 

От вътрешното министерство прецизират, че тези индикатори са свързани с приключването на периода на деяние на специфичния статут, с който се употребяват тази категория мигранти. " Значителна част от тях " към този момент не живее в Германия.

Улла Йелпке от Лявата партия в Бундестага разкритикува политиката на държавното управление в региона на миграцията. " Ние разполагаме с място, за което свидетелстват цифрите. В същото време десетки хиляди хора, търсещи протекция, се намират в недостойни условия в европейските страни на влизане ", съобщи тя и акцентира, че Германия не би трябвало да бяга от отговорност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР