И сръбският президент Александър Вучич твърди, че неговата страна не

...
И сръбският президент Александър Вучич твърди, че неговата страна не
Коментари Харесай

И Вучич: Нито един патрон не сме продали на Украйна, продаваме на други

И сръбският президент Александър Вучич твърди, че неговата страна " не е продала нито един патрон на Украйна ".


" Нито един сръбски патрон не може да се откри на бойните полета в Украйна - нито на едната, нито на другата страна ", сподели Вучич и добави: Ние не продаваме оръжие и оръдия на нито една от страните.

Пред " Телевизия Първа " сръбският президент съобщи, че " Сърбия продава муниции на Чехия, Испания, Съединени американски щати, Турция и Азербайджан ". " Няма по какъв начин да разберем къде ще се появят боеприпасите и това не става по наш избор ", сподели още Вучич.

Държавният глава заяви, че " е доста угрижен за сръбския народ в Косово и заради тази причина не може да спи нощем ". " Аз пребивавам с мисълта да откривам околовръстни пътища, а косовският министър председател Албин Курти живее с мисълта да изгони сърбите от Косово... Курти желае да бъде идващият Зеленски. Очаквам нова атака на Курти. Страхувам се, че терорът над сърбите ще стане още по-жесток и това нещо може да съвпадне с украинската атака ", сподели още Вучич.

БГНЕС напомня, че нощес за девети път от началото на май хиляди хора излязоха по улиците на Белград и други градове в Сърбия, с цел да изразят недоволството си от повишаването на насилието, изключително след двете всеобщи убийства на територията на столицата единствено за два дни, при които починаха 18 души, най-вече деца и младежи. След като се събраха пред Скупщината на Сърбия в столицата, стачкуващите, водени от част от опозицията, се насочиха към постройката на телевизия " Пинк ". На митингите под мотото " Сърбия против насилието " опозицията упорства за промени в държавното управление и по-решителни дейности на държавните органи за решение на най-големите обществени проблеми, на първо място насилието в обществото.

Телевизия „ Пинк “ е една от медиите, упрекнати от опозицията и участниците в митинга, че злоупотребява с националния ефир и предизвиква насилието в информационно-развлекателната си стратегия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР