И София, подобно на държавата, ще си има своя фирма

...
И София, подобно на държавата, ще си има своя фирма
Коментари Харесай

И София си направи непрозрачна фирма тип Автомагистрали

И София, сходно на страната, ще си има своя компания вид “Автомагистрали”, която ще може да строи в столицата без публични поръчки. Столичното сдружение “Чистота Искър” се трансформира в “Софекострой” и наред със сметосъбирането, ще стартира публично и да строи. Това реши в четвъртък ръководещото болшинство ГЕРБ - Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет, разглеждайки смяна на наименованието на сдружението и бизнес проект за 2021 година Докладът бе импортиран от общинските съветници от ГЕРБ Стефан Марков и Николай Стойнев. Общинският консултант от “Спаси София” Борис Бонев акцентира, че към този момент от година сдружението строи обекти в София на правилото на “Автомагистрали” - без осъществяване на търгове.

Пазарна ниша

Общинските съветници от ГЕРБ в отчета си визират строителните действия като нова пазарна ниша за компанията и по тази причина оферират промяна и на името му в “Софекострой” ЕАД. Макар Николай Стойнев да уточни по време на сесията на СОС, че едвам 10-15% от приходите на сдружението ще идват от строителни действия, името загатва, че сдружението отсега нататък ще се цели точно в градежите. Освен това сега общинската компания прави сметосъбиране единствено в един регион на София.

“Във връзка с разширяващите се пазарни благоприятни условия в областта на строителството, сметоизвозване и комунални услуги, предлагаме предметът на активност на “Чистота Искър” ЕАД да се разшири по отношение на опцията за строителство и ремонтни действия по създаване, ремонт, цялостна или частична реорганизация и благоустройство на просветителна и различен тип обществена инфраструктура”, написа в отчета.

Фирмата построи без търг хабитат за маймуни в зоопарка
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР