И служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота

...
И служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота
Коментари Харесай

Подслушвани преди изборите: Бойко Рашков обяви, че сред политиците е и Стефан Янев

И служебният министър председател Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април.

Това разгласи пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Прокуратурата изиска Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства да стартира инспекция. Засегнати политици приканиха за съд и най-тежките санкции, в случай че това фактически е по този начин.

Послушвани са доста хора. Сред тях и служебният министър председател Стефан Янев.

Това сподели в особено изявление за bTV силовият вицепремиер Бойко Рашков.

Скандалът с подслушването потегли от съпредседателя на “Демократична България” Атанас Атанасов през вчерашния ден, който съобщи, че към изборите са подслушвани партийни дейци и водачи на листи.

Днес прокуратурата заяви, че стартира инспекция. Вицепремиерът съобщи, че против него е формирано досъдебно произвеждане от прокуратурата, от обвиняването отхвърлиха.

Снимка: bTV

Ден след изнесените изказвания за всеобщо подслушване на политици, силовият вицепремиер удостовери пред bTV, че ДАНС и Държавна организация “Технически операции” са подслушвали политици към изборите.

На въпрос кои политици са били послушвани Рашков отговори, че към този момент ще замълчи.

“Ще би трябвало да запазя безмълвие, има правила, които не разрешават. Много хора, политици от разнообразни партии, само че не и от ГЕРБ, което удостоверява изказванията, че ГЕРБ употребява държавните структури за свои политически цели”, сподели силовият министър Бойко Рашков пред bTV.

Софийската градска прокуратура заяви, че стартира инспекция по случая.

„ СРП е разпоредила от своя страна на Националното бюро за надзор. Уверявам ви, че прокуратурата ще извърши задължението си по закон и няма да бъде въвлечена в предизборни “, сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева.

„ Ще си разреша да кажа, че се изумих по какъв начин градската прокуратура заповядва на това национална бюро, което е самостоятелен държавен орган на всички държавни органи, в това число и върху тази активност. И какво се получава, органът, който би трябвало да бъде, се явява надали не като шеф на националното бюро “, сподели Рашков.

И през днешния ден екипът ни не съумя да се свърже с управлението на Национално бюро за надзор на специфичните разследващи средства. А още през вчерашния ден ДАНС оповестиха, че стартират вътрешна инспекция.

Вътрешният министър заяви още, че Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно произвеждане против него и чиновник на Държавна организация „ Технически интервенции “ след обява в медиите, че е желал да бъде подслушван основният прокурор. От прокуратурата отхвърлиха да има такова досъдебно произвеждане.

„ В самия прокурорски акт не написа моето име, само че в страницата приложена към това разпореждане, има фотография, там е моята физиономия и името ми е чиновник от ДАТО. А в този момент, че отхвърлят, пита се в задачата в случай че това, което е формирано като правосъдно произвеждане, не се отнася до лицата в обявата, за какво са изпратили още писма до тази конструкция, с цел да изизка информация от една държавна конструкция “.

Бойко Рашков е направил и следващата кадрова промяна. Снел е доверието си от шеф на " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи Стефчо Банков. И той е бил преназначен.

„ Нека запазим в загадка, пренасочвам този чиновник в друга работа, която ще бъде с подпомагаща роля на министъра за идните избори “, изясни Рашков.

Неговия пост ще заема заместникът му. Ревизия стартира и в Областната дирекция на МВР- Пловдив, след разкритата група с присъединяване на служители на реда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР