И следващите две Олимпиади може да се проведат без в

...
И следващите две Олимпиади може да се проведат без в
Коментари Харесай

Русия може да пропусне Олимпиадите през 2020 и 2022-а

И идващите две Олимпиади може да се проведат без в тях да вземат участие националните тимове на Русия. Това разгласи шефът на съветската антидопинг организация (Русада) Юрий Ганус.

Преди месец УАДА (световната антидопинг агенция), съобщи, че данните от Москва не престават да са спорни и комплицирани. Това може да докара до изхвърляне на Русия от всички огромни спортни събития. По-късно през днешния ден комитет на специалисти на УАДА се среща, с цел да разиска данните и обясненията за тях. И след въпросната среща може да предложи наказания.

„ Мисля, че ще останем без право на тим за игрите в Токио през 2020-а. И съм съвсем уверен, че същото ще се случи и за зимната Олимпиада в Китай през 2022-а “, съобщи Ганус пред Агенция Франс Прес. „ Ние не можем да продължаваме повече по този метод. Старите способи единствено утежняват ситуацията. И би трябвало да се освободим от концепцията, че Западът желае да ни навреди. Ние сами би трябвало да си оправим къщата “, добави той.

Русия съобщи данните от лабораторията в Москва през януари. През септември обаче УАДА откри процедура поради „ нередности и непостоянства в данните “, като даде три седмици период за пояснения.
169 спортисти от Русия участваха на Олимиадата в Република Корея
На последните игри страната нямаше тим. Вместо това в Пьонгчанг участваха 169 спортисти, които могат да потвърдят, че са „ чисти “ от допинг. Те обаче бяха под безпристрастен байрак. Подобно нещо може да се повтори и за игрите в Токио.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР