И след визитата на украинския лидер в РимЗеленски отсвири папа

...
И след визитата на украинския лидер в РимЗеленски отсвири папа
Коментари Харесай

Краят на войната е все така далечен

И след визитата на украинския водач в Рим
Зеленски отсвири папа Франциск като медиатор на мира

Вечният град бе безусловно блиндиран за визитата

Две са далечните вероятностите за мир в Украйна, които политическите наблюдаващи в Рим обрисуваха след съботното посещаване на нейния президент Володимир Зеленски в Рим и срещите му с президента Серджо Матарела, премиерката Джорджа Мелони и папа Франциск във Ватикана - при триумф на идната контраатака на Киев Русия да бъде принудена да одобри проекта на украинския държавен глава от 10 точки, включващ нейното изтеглянето от всички окупирани територии и заплащане на големи репарации, а при зацикляне на контранастъплението и крах - взаимни отстъпки и сделки с съперника за привършване на войната най-късно до идната зима или “замразяване ” на спора за “по-добри времена ”, както пък биха желали при положение на неуспех Съединени американски щати, Англия и други водещи страни от НАТО.

Зеленски дойде в напряко блиндирания Рим - да се грижат за сигурността му бяха събрани над 1000 охранители, снайперисти, сапьори, служители на реда и карабинери. На срещата в двореца “Куиринале ” италианският президент Серджо Матарела увери госта си, че италианците щели да бъдат постоянно на негова страна. После Зеленски се срещна с премиерката Джорджа Мелони, с която разговаряха 70 минути на четири очи на британски език и на която по личните є думи президентът направил комплимента, че “Италия е на вярната страна във войната ”. Преди обяда в негова чест с меню салата от морски блага, печен лаврак и сладолед, Мелони и Зеленски се срещнаха за малко с отразяващи визитата публицисти. Като Мелони прикани присъстващите кореспонденти да имат вяра безусловно в успеха на Украйна, още повече, че Рим є предоставял съвременна техника за противовъздушна защита. Преди да се разделят с обятия и целувки по бузите, Мелони подари на Зеленски каса с чист зехтин и елитни италиански виновност, а той є връчи тъжна картина със сюжет съветските зверства в украинския град Буша.

По време на ауденцията при папа Франциск, която продължи 40 минути, Зеленски помолил Светия отец да осъди ясно и недвусмислено като експанзия така наречен специфична интервенция на Русия в Украйна и Ватиканът да престане да заема неутрални позиции към спора. Но както уточни на уеб страницата си в. “Република ”, по всяка възможност папата и президентът били разговаряли също по този начин за опциите на Франциск да контактува с съветския патриарх Кирил и вероятно да окаже някакво въздействие върхо него и политическото управление на Русия за приемане на проекта на Киев за мир.

Зеленски съобщи по-късно, че в диалога си с папата бил отхвърлил като безусловно излишно неговото ходатайство за реализиране на мир в страната му и го бил помолил да вземат решение дружно единствено филантропични проблеми.

Липсата на повече съответна информация за сделки на Зеленски в палатите на властта в италианската столица и във Ватикана накара много анализатори в Рим и Милано да заключат, че визитата на украинския президент е било малко или доста “имиджово ”. Тоест главната цел на визитата е била да бъде излъскван поизбледнелият му в последно време ореол на родолюбец и на в действителност угрижен за ориста на сънародниците си политик и общественик. Това се пробваха да създадат, само че без необикновен триумф, и десетината подбрани основни редактори на медии, които участваха дружно със Зеленски в предаваното директно по държавната телевизия РАИ1 токшоу “Порта-а-порта ” на известния публицист Бруно Веспа. Нарочно или без да желае, само че Зеленски не отговори съответно на множеството от заложените му въпроси, насочвайки напълно вниманието на събеседниците си към съветските зверства против деца, дами и цивилни хора. В същото той изрази убеденост, че управлението на Русия щяло да се разцепи и тя да седне ще не ще на масата на договаряния, когато след не доста време украинските войски навлезели в Крим.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР