И след вчерашната среща между ръководството на летище София и

...
И след вчерашната среща между ръководството на летище София и
Коментари Харесай

Масови молби за напускане на летището: В Лидъл и Кауфланд получават повече!

И след вчерашната среща сред управлението на летище " София " и синдикатите още веднъж не се стигна до консенсус, а въпросът беше отсрочен. Това е още един от проблемите, поради който чиновниците всеобщо напущат. По бюрата в администрацията на другите отдели са струпани купища молби, които шефовете се чудят по какъв начин да предотвратят и да няма огромен брой напускащи, което ще сътвори вакуум в работата на летището, научи Lupa.bg.

Работниците роптаят за заплатите, които са напряко смешни, макар че хората си мислят, че откакто са част от аеропорта, то там парите са като във Франкфурт, Берлин, Лондон, Милано или Париж. Да, но не!

" Вече не знам дали си заслужава да заставам за тези смешни пари, а и новото управление ни прави на маймуни, подиграва ни се напряко. Какво като ни дават нови облекла и обувки, като няма какво да сложим в хладилника и на масата, а битовите сметки непрекъснато се покачват. Някои сътрудници напряко мизерстват, а работата не е по никакъв начин малко. Дори в " Лидъл " и " Кауфланд " получават повече пари, заплатите там са най-малко с 300 лв. от горната страна на тези, които ние взимаме на летището ", показа за Lupa.bg чиновник на " СОФ Кънект ", както е наименованието към този момент на летище " София ".

След вчерашните договаряния за груповия трудов контракт е станало ясно, че на този стадий ваучерите, които получават чиновниците, ще бъдат увеличени с 20 лв., т.е. стават към този момент 400. Те ще бъдат два типа - за храна 200 лв. и още 200 за заплащане на битови сметки.

Засега договарянията удрят на камък за 20%-тното нарастване на трудовите заплащане. Концесионерът желае то да не надвишава 6%, само че синдикатите натискат за повече. Слуховете настояват, че може да бъде открит компромисен вид - 9%.

Тепърва обаче ще се вършат планове за вероятно какъв брой би коствало 20%-ното нарастване на главните заплатите, като се вземе поради и намаляването на броя на заетите в сдружението спрямо момента, в който " СОФ Кънект " e встъпил в осъществяване на контракта за концесия.

Получени са сигнали за напън, упражняван от страна на мениджъри в компанията върху част от работещите и чиновниците.

Все още не е отпаднала протестната подготвеност на чиновниците, които биха желали да наподобяват на сътрудниците си от аеропорта във Франкфурт, където за трети път се стачкува за... в допълнение от едно евро на час.

Следващата среща от договарянията за груповия трудов контракт ще организира на 28 март.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР