И след промяната в позицията на ДПС по това как

...
И след промяната в позицията на ДПС по това как
Коментари Харесай

И след обрата в ДПС ГЕРБ продължава да държи партийната субсидия да е 1 лв.

И след смяната в позицията на Движение за права и свободи по това по какъв начин да се финансират партиите, ГЕРБ продължава да се придържа към предлагането на Министерския съвет, а точно дотацията да е 1 лева на автентичен глас. Това разяснява в изявление за Би Ти Ви депутатът от групата на ГЕРБ Десислава Атанасова.

След като в началото предложи формулата за нулева дотация и отворено финансиране от жителите и бизнеса, през вчерашния ден ненадейно Движение за права и свободи разгласи, че предлага дотацията да остане 11 лева, колкото е в този момент.

Движение за права и свободи имат едно документално импортирано предложение, то е гласувано на първо четене и е получило утвърждение от Комисията по бюджет и финанси, сподели Атанасова. Ако има някаква смяна, по пътя на предложенията сред първо и второ четене (новото предложение - бел. ред.) би могло да стане факт, " добави тя.

" Странно е за мен, че ставаме очевидци на пазарлъци с работодателя. На нас шеф ни е българският народ, който ясно и изрично е декларирал своето мнение ", сподели депутатът от ГЕРБ припомняйки референдума през 2016 година, в който 2.5 млн. души гласоподаваха за дотация от 1 лева " Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи през ден трансформират позицията си ", сподели тя.

Атанасова напомни, че на следващия ден ГЕРБ и " Обединени патриоти " ще обсъдят тематиката на съдружен съвет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР