И след последните събития едно е сигурно – България трябва

...
И след последните събития едно е сигурно – България трябва
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: “Възраждане” са златният пръст на това управление

„ И след последните събития едно е несъмнено – България би трябвало да стои надалеч от този спор. В оставаме безапелационни – единственият път са мирните договаряния, а не предоставяне на оръжие или каквото и са било присъединяване “. Това съобщи организационният секретар на Борислав Гуцанов в студиото на Българска национална телевизия тази заран.

„ Затова от излязохме с декларация против военния министър и решението на кабинета „ Денков-Габриел “ да участваме в следващата самодейност на Европа, необичайно наречена „ Инициатива за мир “. Зад това положително заглавие обаче стои даването на един милион снаряда на Украйна. Каква е тази шизофренна връзка – да даваш снаряди и да казваш, че работиш за мир “, реагира социалистът.

Борислав Гуцанов съобщи твърдата позиция на и против още едно решение на кабинета – започването, без координиране с Народното събрание, на следващия пакет помощи за Украйна на стойност 55 млрд $. „ Това ще рече всеки от нас да дава за годината по една сума от близо 27 евро. Ние толкоз ли станахме богати? “

Социалистът бе безапелационен, че когато се приказва за военния спор, който е единствено на 250 км от нас, би трябвало да се мисли за българския народен интерес – а това е страната ни да не бъде въвлечена в спора, и да се проучва деликатно. „ На евроатлантиците у нас – въпреки, че не съм сигурен дали са евроатлантици или „ ястреби “, които желаят да се харесат на някого, включително и рисковия за България министър бих споделил: В Съединени американски щати трима от четиримата претенденти за президент приказват за спокойно разрешаване на спора в Украйна “, съобщи в студиото на Българска национална телевизия Борислав Гуцанов.

Събеседникът на медията напомни, че социалистическата партия е била срещу това да бъде министър на защитата още преди година и няколко месеца, когято е бил препоръчан от Кирил Петков в постоянния кабинет: „ не стана боен министър. Защото тогава бяхме гарантът за това да не се изнася оръжие и България стои надалеч от спора в Украйна “, сподели депутатът.

„ имаме ясна и кардинална политика, без значение кой ръководи – служебният кабинет на Радев, или това държавно управление на войната и омертата – ние отстояваме интервенция „ Чисти ръце “. Не може 34 години всички да са наясно, че се краде, всички да са наясно, че няма български жител, който да не е ощетен и да продължава да няма правдивост “, съобщи Борислав Гуцанов.

В доказателство за кардиналната политика на в тази посока той даде образци с изнесеното от социалистическата партия: „ Договор от последната година на ръководството на Бойко Борисов за 7.8 млрд лева Без търг и конкурс, няма и осъдени. Както го направихме за, по този начин и изнесохме данни за контракт, подписан от служебния кабинет на Румен Радев с турската компания „ Боташ “. Очертава се една спекулация за близо 2 млрд $ загуби. И не е отговорна турската компания, а служебният кабинет, който носи отговорността.

По същия метод казахме какво се е случило в министерството на Крум Зарков, казахме, че това, което направиха „ Промяната “ с газовите доставки е безумство за България. И не ние – френският финансов министър удостовери, че доставките на американски газ за Европа са четири пъти по скъпи от съветските “, уточни Борислав Гуцанов.

Социалистът бе безапелационен, че явното държавно управление на ПП-ДБ и е рисково за страната и демонстрира очевидна некадърност да ръководи. В същото време се вижда сговор на скритото държавно управление на, и „ “. „ “ се явиха като златния пръст на това ръководство. Ако не бяха те, с невлизането си в зала и събаряне на кворума Делян Пеевски  щеше ли да стане член на Комисията по конституционни промени, щеше ли да мине т.н правосъдна промяна? “, попита Борислав Гуцанов.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР