И след 23 часа на 29 март 2019 г., когато

...
И след 23 часа на 29 март 2019 г., когато
Коментари Харесай

От пловдивските гробища британският посланик у нас оповести сензационна новина за българите, живеещи на Острова: След Брекзит те ще...

И след 23 часа на 29 март 2019 година, когато влиза в действие Брекзит, българите и останалите жители на страни от Европейски Съюз ще могат да обитават на територията на Англия без визи. Това съобщи в Пловдив посланикът на Англия у нас Ема Хопкинс.

По думите й страната й има договорености с доста страни в света, чиито жители не употребяват визи. „ И не считам, че ще се наложи потреблението на визи на най-близките ни 27 другари в Европа. Да, всички 27 страни членки на ЕС”, удостовери тя.

По думите й договарянията с Европейски Съюз за излизането на Англия от съюза са съвсем завършили. „ Искаме да кажем на българите, които към този момент живеят там, че бихме желали те да останат и да им дадем статус на непрекъснато пребиваващи граждани”, изясни Хопкинс.

Тя посочи, че страната й доста цени хората, които отиват в Обединеното кралство, с цел да учат или работят, защото способстват за стопанската система на страната.

 На церемонията на Централните гробища участва и зам.-кметът на община Пловдив Георги Титюков (вдясно)
На церемонията на Централните гробища участва и зам.-кметът на община Пловдив Георги Титюков (вдясно)
„ Нашата цел е, когато българин получи статус на непрекъснат жител, да има този статус вечно, даже да се върне в някакъв миг България, да продължи да го има. Изчакваме Европейски Съюз да каже дали са съгласни с това наше предложение, надяваме се да се съгласят и ще се приеме”, сподели още посланикът.

БЛИ обаче напомня, че всички българи, живеещи на Острова, би трябвало да изпълнят условията на този ДОКУМЕНТ, другояче ги чака огромна брадва!

След Брекзит ще има двугодишен временен интервал, след който Англия би трябвало да реши от какви експерти по браншове има потребност.

„ Ние постоянно ще имаме потребност от хора, от емигранти от Европа и би трябвало да решим кои браншове са най-важни за нас и къде най-вече имаме потребност от тях”, изясни още Ема Хопкинс. Тя взе участие в обичайна възпоменателната молитва на Централните гробища в Пловдив, където са заровени 56 английски бойци, починали в Първата международна война.

 Възпоменателната молитва в памет на починалите воини се организира всяка година през ноември
Възпоменателната молитва в памет на починалите воини се организира всяка година през ноември

Източник и фотоси: в. Монитор
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР