И Швейцария се е включила с искане за предаването на

...
И Швейцария се е включила с искане за предаването на
Коментари Харесай

И Швейцария пожела да й предадат Евелин Банев-Брендо

И Швейцария се е присъединила с искане за предаването на Евелин Банев-Брендо! Това излиза наяве от отговор на Киевската прокуратура на питане от. От разкритията на проверяващите не се схваща дали " кокаиновия крал " го чакат обвинявания в Швейцария, само че там тече развой против банката " Креди Суис ", че е изпрала над 50 млн. франка от наркотрафик на Брендо и доближените му.

Досега се знаеше, че след ареста на Банев край украинската столица при започване на септември Брендо е пожелан от Румъния и България. В северната ни съседка го чакат 10 година и половина за трафик на 50 кг кокаин. У нас Банев е наказан на 6 година като част от незаконна тайфа за пране на пари. Най-тежкото наказване за Брендо е в Италия - 20 година решетки по аферата " Кокаинови крале ", само че изненадващо карабинерите не изпращат молба за екстрадиция.

В същото време се разбра, че Евелин Банев е свикан като очевидец посредством видеовръзка в идващите седмици по делото с швейцарката банка. Не е изключено, в случай че се озове там, Банев да се снабди с ново обвиняване, позволяват осведомени. Те напомнят, че преди време дясната ръка на Банев - Георги Семерджиев - Жоро Шопа, беше закопчан в Испания точно по искане на Швейцария по отношение на формирано там следствие за пране на пари и трафик на опиати. По-късно страната учудващо изтегли настояването си за предаване на Шопа.

" Към момента въз основа на заповед на Министерството на правораздаването на Украйна, както и на Главната прокуратура, се организира следствие на събитията, които могат да попречат на екстрадицията на Евелин Банев пред способените органи в Швейцарската конфедерация, Република България и Румъния ", дават отговор киевските прокурори на въпроса до каква степен е стигнал въпросът с екстрадицията на Брендо.

 От Киевската прокуратура дават отговор с писмо на питане на вестника

От Киевската прокуратура дават отговор с писмо на питане на вестника

Те напомнят, че българинът бе хванат на 6 септември м.г. при акция на Департамента за стратегически следствия на Националната полиция на Украйна, в която са взели присъединяване. Първоначално Светошинският областен съд почете настояването на прокуратурата за налагане на 20-дневен краткотраен арест на Банев, само че Апелативният съд на Киев анулира решението и го пусна неотложно. Магистратите се позоваха на законите на страната, съгласно които като собственик на украински паспорт Брендо се третира единствено като локален жител и не може да бъде екстрадиран за изтърпяване на непознати присъди.

От правосъдни актове " България Днес " разбра, че основният украински паспорт е публикуван през декември 2015 година от чиновник на Държавната миграционна работа в Житомирска област. Още преди развоя с ареста на Брендо криминалистите се усъмняват и изследват тескерето.

" Също по този начин осведомявам, че Първият следствен отдел в Киев, намиращ се под процесуалното управление на прокурори от Киевската градска прокуратура, организира досъдебно следствие от 28 април 2021 година То е за допустимо издаване на умишлено фалшифициран формален документ, удостоверяващ самоличността на жители на Украйна от чиновници на Държавната миграционна работа на Украйна ", осведоми в отговора началникът на отдел в Киевската прокуратура Даниил Трунин.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР