И сегашният президент, и бившият премиер се тупат в гърдите,

...
И сегашният президент, и бившият премиер се тупат в гърдите,
Коментари Харесай

Карадайъ от Глоджево: Тупат се в гърдите за мерките, а сме първи по смъртност

И сегашният президент, и някогашният министър председател се тупат в гърдите, че вземали ограничения против здравната рецесия. Но и предходната година бяхме първи по смъртност, и в този момент също. Нещо повече, Световната здравна организация към този момент обръща вниманието на целия свят за обстановката в България. И другите страни да вземат ограничения, тъй като обстановката е страшна. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи и претендент за президент Мустафа Карадайъ на предизборна среща в град Глоджево, община Ветово. В нея участваха още Искра Михайлова, претендент за вицепрезидент, Илхан Кючюк, съпредседател на АЛДЕ и Ализан Яхова, лидер на листата на Движение за права и свободи в Русе.

„ Грижа ли ги е тези хора за живота и здравето на хората? Не. Вместо да извършват отговорностите си по Конституция, те застават в политическите окопи и водят междуличностни и институционални борби като по този начин разрушават и държавността, и демокрацията в Родината ни.

Хората, които приказват, че президентската институция е лишена от наличие, изкараха цялостен мандат без да осъзнаят институционалността на институцията, а в този момент отново са претенденти. Те се оправдават, че са лишени от власт, а не осъзнават каква извънредно значима роля има да извършва тази институция, изключително по време на социално-икономически и политически кризи”, добави Карадайъ.

Президентската институция би трябвало да е генератор на сплотяващи и обединителни национални цели, би трябвало да е мястото, където другите политически партии със своите цели и стратегии да седнат на масата и да реализират единодушие по националните цели. А не през институцията да се опълчват на партиите и да опълчва партиите, сподели още претендентът за президент.

Той даде обещание, че когато дружно с Искра Михайлова влязат в президентската институция, бъдат поръчител за съблюдаване на Конституцията и законите на страната, тъй като са потвърдили, че се управляват от ползите на страната, а не от персонални борби.

Ние в никакъв случай не сме търсили критерии за слагане на разграничителни линии и по тази причина имаме самочувствието, че единствени сме въплъщение на единството на нация. За нас съществена философия е тази на заедносттна, другите да сме дружно, всеки да отстоява своята, даже в случай че

се постанова да оказваме помощ на другия, само че дружно да градим бъдещето на нашата Родина България, сподели Карадайъ.

Той напомни по какъв начин преди 30 години Движение за права и свободи е докарала демокрацията в България, по какъв начин през годините са я отстоявали, а в този момент тя още веднъж е застрашена, тъй като „ тези, които трябваше да разградят модела го направиха още по-порочен “.

Затова споделяме - имаме потребност от нов стадий в развиването на демокрацията – както в Европа всеки се развива съгласно знанията и качествата си, по този начин да оценяваме и в България по европейски критерии - не какъв е етносът и религията, а кой какво може да направи за по-доброто бъдеще на страната ни, сподели още Мустафа Карадайъ.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР