И сега смятаме, че машините са част от всички действия,

...
И сега смятаме, че машините са част от всички действия,
Коментари Харесай

Анастасова за смесеното гласуване: Трябва да дадем шанс на хората, които се притесняват от машините

" И в този момент считаме, че машините са част от всички дейности, които могат да бъдат подхванати, с цел да бъде вотът почтен и да отрази действително гласуването на хората. Но видяхме, че когато органите на реда са на мястото си се пресичат в забележителна степен опитите за пазаруване на гласове. В тази обстановка считаме, че би трябвало да подходим сложно и да дадем късмет на хората, които не излязоха да гласоподават, заради фактът, че се тормозят от машините. "

Това сподели заместник-председателят на Българска социалистическа партия и народен представител от левицата Ирена Анастасова в предаването " Твоят ден " по Nova News.

По нейните думи огромна част от възрастните гласоподаватели имат преграда пред гласуването с машина. " Това е повода да желаяме смесено гласоподаване - всеки да може да избира дали да гласоподава с хартия или с машина ", уточни Анастасова.

" Да се върне алтернативата сред машинно и хартиено гласоподаване е предложение, признато още на Конгреса на Българска социалистическа партия. Причината е, че на миналите три национални избора имаше исторически ниска интензивност. Предложените от нас промени в Изборния кодекс нямат нищо общо с предварителни избори ", разяснява пред Bulgaria On Air заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Филип Попов.

В предаването " България заран " Попов сподели, че в диалози с жители главният претекст, който бил споделян за отвод да отидат да гласоподават е бил страхът от машината.

" По отношение на Българска народна банка декларирахме, че кандидатурите не би трябвало да са политически натоварени, а гуверньорът би трябвало да е специалист. Името би трябвало да е консенсусно сред всички съдружни сътрудници ", посочи социалистът, добавяйки, че разногласието за претендента не следва да пречи на политиките на съдружните сътрудници.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР