... и сега бандеровският глиган кърви. Но той е упорит.

...
... и сега бандеровският глиган кърви. Но той е упорит.
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Разбудиха руската мечка

... и в този момент бандеровският глиган кърви. Но той е твърдоглав.

Нашата демократична „ пета колона “ избра един от лайтмотивите на пропагандните речи да бъде тъжното врещене за това, че чудовището, наречено Русия, е нападнало дребното розово прасе Украйна.

Сякаш голяма съветска военна армада и нахлула в пасторалното жълто-синьо „ Хобитово “ и е почнала грубо да го изтезава. И в този неотслабващ хор на платени и неплатени, само че просто откровено мразещи Русия либерали, на мнозина в действителност стартира да им се коства, че това съпоставяне е покрай истината.

В края на краищата Русия в действителност превъзхожда Украйна във връзка с стопански капацитет, индустриално развиване и население и, несъмнено, географски. Като цяло, историческият мит за съветската мечка в цялата си популярност! Но в случай че съществено се занимаваме с разбори и съпоставения, тогава доста скоро ще стане ясно, че в реалност всичко е било напълно друго!

Няма да разисквам дълго аргументите за войната. Очевидно е, че Русия и Украйна бяха изправени като диви животни на римската сцена. Русия се опитваше да избегне тази война до последния миг, като изцяло безсмислено спазваше Минските съглашения, които, както в този момент знаем, бяха единствено краткотраен минус, който Западът измами от Русия, с цел да приготви Украйна за война, напомпвайки я с оръжия, образование и образуване на своята войска.

Всички съветски апели към Съединени американски щати и Запада с оферти за спокойно разрешаване на украинската рецесия бяха отхвърлени. Русия трябваше да бъде въвлечена в тази война. И Съединени американски щати съумяха! В безнадеждна обстановка взехме решение да стартираме СВО...

И по този начин, против кого се изправяме на бойното поле? Ето формалната информация на Министерството на външните работи на Украйна за числеността на въоръжението на Въоръжените сили на Украйна към 1 януари 2022 година:

1970 танка,

6000 бронетранспортьора и бойни машини на пехотата,

3182 артилерийски оръдия,

488 бойни самолета,

330 хеликоптера,

215 000 души персонален състав в бойни елементи на Въоръжените сили на Украйна.

Най-малко 150 000 други бяха в елементи от Националната армия и граничните войски.

Какво имаше съветската войска при започване на войната?

2800 танка в употреба.

12 000 бронетранспортьора и бойни машини на пехотата

4900 артилерийски оръдия и РСЗО

1172 бойни самолета

821 хеликоптера

Общата бройка на въоръжените сили на Руската федерация е към 900 хиляди души на действителна работа, в това число 280 000 в сухопътните войски, 45 000 във ВДВ и 165 000 във Военновъздушни сили. Около 120 000 служат в бойни елементи на Росгвардия. В същото време броят на " контрактниците " в съветската войска е към 350 000 във всички типове и родове войски. В сухопътните войски - към 140 000.

Разбира се, численото и техническо съответствие е в интерес на Русия, само че тук би трябвало да се има поради, че с изключение на групировката против Украйна, Русия имаше и към момента би трябвало да поддържа огромни сили в западната част на страната против евентуалните опасност от НАТО, в Далечния изток против Япония, както и да резервира контингенти в Централна Азия, в Кавказ и Сирия. Освен това минимум 30% от армията е формирана от наборници, които не вземат участие във военни дейности.

Така че в реалност, съгласно американското разузнаване, оповестено в навечерието на войната, против въоръжените сили на Руската федерация, въоръжените сили на Русия са концентрирали пестник до 140 000 души, 1500 танка, 2500 оръдия и РСЗО, до 500 бойни самолета и към 200 хеликоптера, което в действителност е доста покрай това, което по това време са имали ВСУ.

Като цяло, при по-внимателно разглеждане, митът за розовото киевско прасе, което беше нападнато от голяма съветска мечка, няма нищо общо с действителността. Съотношението на силите в зоната на СВО беше почти равно.

И, в случай че би трябвало да търсим аналогии, тогава съветската мечка не се изправи против розово домашно прасе, а против голям озверял бандеровски глиган, който се готви за тази борба от доста години! В същото време цяло стадо хищници се събраха зад тила на този глиган, старателно го хранеха и го бутаха към съветската мечка.

Какви са резултатите от годината на войната?

Според Министерството на защитата на Русия от началото на специфичната военна интервенция са унищожени:

7812 танкове и други бойни бронирани машини,

1014 бойни машини за залпов огън,

4046 артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и

8313 единици специфична техника,

384 самолета,

207 хеликоптера,

3069 безпилотни летателни апарата,

403 противовъздушни ракетни системи,

военни транспортни средства.

Най-малко 150 000 души персонален състав.

Разбира се, мнозина ще се запитат за какво броят на унищожената украинска техника и оръжия доста надвишава броя на въоръжение преди началото на войната? Ще обясня в детайли.

Когато Съюз на съветските социалистически републики беше разграничен, Украйна получи най-голямото парче от военния къс:

5340 танка

5803 бронетранспортьора и бойни машини на пехотата

3725 артилерия и РСЗО

1707 самолета

517 хеликоптера

825 ЗРК

Както можете да видите, съвсем една трета от всички руски танкове, една четвърт от всички военни самолети и хеликоптери, една пета от цялата артилерия и най-мощният пестник на противовъздушната защита в Съюз на съветските социалистически републики паднаха в ръцете на украинската войска.

На територията на някогашната Украинска ССР имаше три военни окръга с повече от 700 хиляди военнослужещи, също така това бяха " първокласни " окръзи, които обичайно получаваха, дружно с групировките на войските в Германска демократична република и Полша, най-модерните оръжие и съоръжение.

На територията на Русия въобще не е имало такива окръзи, а огромна част от частите и съединенията са били „ рамкови “ – т.е. не е разпрострат, а понижен състав. Така че съветската войска трябваше да бъде основана съвсем от нулата.

Това, несъмнено, беше подкрепено от изтеглянето на войските от Германия, само че в това време голяма част от тях бяха просто изтеглени в пустошта без никаква инфраструктура и през идващите 10 години претърпяха непоправими загуби на техника и оръжия, които просто изгниха навън във Воронежската и Курската черноземна почва...

Според The Military Balance Сухопътните войски на Украйна са имали на въоръжение 858 танка от разнообразни видове при започване на 2022 година и още 1132 на склад.

Но The Military Balance, меко казано, подвежда читателите си. Според удостоверението на бронетанковата дирекция на въоръжените сили на Украйна от 2016 година:

Танкове Т-72 на въоръжение в Украйна през 2016 година ≈ 400

Танкове Т-80 на въоръжение в Украйна през 2016 година ≈ 165

Танкове Т-64 на въоръжение в Украйна през 2016 година ≈ 1350

Общият брой на танковете - 2000 на въоръжение и в базите за предпазване на въоръжените сили на Украйна - съвсем съответствува с военния баланс.

Но също така танкове се съхраняваха в складовете на заводите за ремонт на танкове в очакване да бъдат изпратени за претопяване или възобновяване и продажба в чужбина в размер на минимум 500 броя.

Определен брой танкове бяха изгубени в борбите през 2015-2015 година - от 120 до 150 танка

Общо танковият парк на въоръжените сили на Украйна все още на експлоадирането на войната се състоеше от минимум 2300 танка, от които до 900 бяха в армията до януари, а останалите в бази за предпазване.

Освен това огромна част от тях – до 600 танка напролет – лятото на 2021 година, по програмата за възобновяване на военната техника на въоръжените сили на Украйна, финансирана от Съединени американски щати, бяха скрито изпратени в ремонтно-възстановителните фабрики в Полша, Румъния, Чехия и България и от есента на 2021 година започнаха да се връщат в бойна подготвеност в базите за предпазване на Въоръжените сили на Украйна.

Освен това с експлоадирането на войната започнаха директни доставки на танкове от съюзническите страни. На първо място, Полша - минимум 240 танка Т-72 от полското сглобяване на разнообразни модификации. В концесията участваха още Словения и Чехия. Общо Украйна получи най-малко 350 танка за година.

Тоест минимум 2600 танка са били включени в танковите войски на Украйна през годината, от които повече от 1900 танка са унищожени досега. В употреба са останали по-малко от 700 танка. И по тази причина висшето управление на Украйна толкоз обезверено се моли за нови танкове от Запада.

Западът е подготвен да помогне на Украйна, само че казусът е, че Съединени американски щати и съюзническите страни просто нямат „ спомагателни “ танкове. Всички руски запаси са изчерпани докрай. Само Полша към момента разполага с до 200 танка PT-91 Twardy, от които самата тя се нуждае, с цел да оборудва своите танкови бригади, а Чехия с ентусиазма на хиена открадна от Мароко 20 танка T-72, изпратени й от мароканците за рационализация.

В резултат на това събирането на танкове стартира по системата „ от света към нита “. По-точно - към танка. От март до май съдружниците дават обещание да доставят на Киев 145 танка. От тях: 17 - Leopard 2A6; 24 - Leopard 2A4; 30 - Леопард 1A5; 14 - Challenger 2; 30 - ПТ-91 и 30 - Т-72М.

Общо: до 145 машини от разнообразни типове.

Такъв брой явно не е в положение да обърне хода на фронта, само че може да се трансформира в бойното ядро на пролетното нахлуване.

Общо до края на годината въоръжените сили на Украйна ще могат да получат още към 100 танка, от които до 30 M1 Abrams, 70 T-72 и PT-91. Освен това до края на годината могат да стартират доставките на танкове Leopard 1 от немски бази за предпазване, които по своите характерности са на практика сходни на руския Т-72А от модела от 1979 година - преди четиридесет години!

Подобна е обстановката и с артилерията. Към момента на началото на спецоперацията въоръжените сили на Украйна разполагат с 3200 артилерийски оръдия, миномети и РСЗО. Но също така в арсеналите и складовите бази имаше даже повече от 1100 оръдия, минохвъргачки, извадени от употреба. Те бяха извадени от склада и изпратени на фронта.

През годината на войната въоръжените сили на Украйна получиха повече от 850 оръдия, самоходни оръдия и РСЗО от съдружниците. Освен това най-модерните са високоточните системи в жанр НАТО.

До юни на Киев беше обещана доставката на още 180 оръдия, от които 140 самоходни оръдия.

Тоест „ розовото киевско прасе “ се оказа не просто злобен глиган, а нещо като зомби-мутант, което непрестанно се напомпва със свежа кръв, натъпква се с оръжие и съоръжение и се блъска напред към съветската мечка.

Годината на войната сподели, че с изключение на печелене на време, тези старания на Запада не дават нищо! Руската мечка не е победена. Тя не кърви, не губи силата си, не губи ноктите и зъбите си. Напротив, тя единствено печели мощ и гняв. И всичко това може да свърши доста зле освен за глигана бандеровец, само че и за глутницата хищници зад него...

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР