Депутатите предупреждават, че липсата на експерти по киберсигурност в Уайтхол трябва да „успокои гръбнака на правителството“

...
И се казва, че липсата на експертни познания – като
Коментари Харесай

И се казва, че липсата на експертни познания – като някои от тях са „самопричинени“ поради съкращения на работни места – може да доведе до разходи повече в дългосрочен план, тъй като „възможностите за трансформиране са пропуснати“ и наследените системи се провалят.

Председателят на междупартийната комисия, лейбъристката Мег Хилиър, каза: „Дигиталното не трябва да се третира просто като страна -line, но трябва да стои точно в основата на начина, по който правителството мисли за доставката.

„Без бърза и съществена модернизация възможностите за подобряване на услугите за обществеността ще продължат да се губят.“

< p>Но правителството настоя, че разполага с „всеобхватна програма“ за набиране и обучение.

Според PAC е имало по-малко от половината специалисти в областта на цифровите технологии, данните и технологиите, отколкото са били необходими в Уайтхол , включително архитекти на данни и професионалисти по сигурността на информацията.

Ограниченията в заплащането бяха един от основните фактори за неуспеха при набирането на персонал, както когато ставаше въпрос за тези професионалисти, които могат да изискват премия - особено експерти по киберсигурност - бюджети на публичния сектор не може да се конкурира с офертите за работа в частни компании.

Комитетът обаче каза, че недостигът на умения също е бил „самопричинен чрез контрапродуктивни съкращения на персонал“, като броят на цифровите служители е „разпределен“ между отделите - особено чиракуване.

Прочетете повече:
Шефът на Spotify отрича твърдението, че трикът за 30-секундно повторение на възпроизвеждане може да ви направи богат
Китайските ограничения на iPhone отнемат £160 млрд. от Apple

В доклада се казва, че правителството „се опитва да подобри заплащането за специализирани роли и счита, че това подобрява ситуацията“.

Но депутатите казаха, че целите им „няма да бъдат постигнати и разходите за правителството ще бъде много повече в дългосрочен план, ако възможностите за трансформация се забавят или пропуснат и разчитането на наследени системи се продължи."

Само миналата година на Sky News беше казано, че кибератака срещу Министерството на отбраната е имала "значителна ' въздействие.

От технологичните услуги, предоставени от правителството, само 10 от първите 75 бяха описани като „страхотни“, що се отнася до лекота на използване и ефективно предоставяне – но 45 „изискват значително подобрение“ и липсваше „единна точка на отчетност“ за всеки един.

И тъй като инфраструктурата вече е остаряла, неуспехът да се справи с всичко по-горе би довело до увеличаване на разходите в бъдеще и рискове за ИТ сигурността.

„Нашето разследване установи, че дигиталните услуги на Уайтхол, далеч от това да се трансформират с необходимото темпо, са способни само на частична и постепенна промяна“, каза Дейм Мег.

„Способностите на отделите за осигуряване на бъдещето са възпрепятствани от персонала недостиг и липса на подкрепа, отчетност и фокус от върха. По-специално липсата на експерти по киберсигурност би трябвало да смрази правителството.

„Правителството говори за амбициите си за дигитално трансформация и ефективност, като същевременно активно съкращава самите роли, които биха могли да помогнат за постигането им.

„Нашето запитване ни оставя неубедени, че тези цели ще бъдат постигнати в лицето на конкуриращи се натиск и приоритети.“

< p>Говорител на кабинета каза, че правителството разполага с „всеобхватна програма за набиране и задържане на технически умения и обучение на държавни служители в жизненоважните дигитални умения, необходими за предоставяне на съвременни обществени услуги“.

Те добавиха: „ Това включва увеличаване на размера на специализираната дигитална функция, функция за данни и технологии в отделите с над 10%, повишаване на достъпа до дигитално обучение и подобряване на заплащането на специалисти в областта на дигиталните данни и данните чрез реинвестиране на спестяванията в ефективността.

„Ние сме засилване на нашите умения за киберсигурност чрез увеличаване на обучението и инвестициите в развиване на умения за киберсигурност на всички нива, включително Cyber ​​Boot Camps и усвояване на компютърните науки.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР