И ремонтът на Северната дъга на Околовръстния път на София

...
И ремонтът на Северната дъга на Околовръстния път на София
Коментари Харесай

И ремонтът на Северната дъга на Околовръстния път в София се оказа скъп

И ремонтът на Северната дъга на Околовръстния път на София се оказа безценен - по 1.79 млн. лева за километър. 20.4 километра от второкласния път при пътния възел след Северната скоростна дъга до пътния възел с бул. " Ботевградско шосе " ще костват 36.5 млн. лева с Данък добавена стойност. Това дадоха отговор от организация " Пътна инфраструктура " (АПИ) на питане на Mediapool.

Тенденцията пътните поправки, които АПИ разпорежда непосредствено на пътноподдържащите компании за съответната област, е да нарастват през последната година без пояснения. Официалната позиция на АПИ е, че не е правилно да се вършат съпоставения с цени, тъй като всеки един сектор е самостоятелен, а и са се повишили цените на работната мощ и материалите.

Но те надали са скочили двойно, по този начин както нарастват пътните поправки, а по-късно нормално се постанова да се вършат още веднъж. Най-абсурдният ремонт през предходната година беше на сред Карлово и село Васил Левски , който очевидно беше без дупки и в положително положение, за 1.57 млн. лева / км. Последва възлагане на ремонта на сектор от третокласния път сред Югово - Лъки по пътя за Кръстова гора за 1.87 млн. лева / км . Според известието на АПИ този път трябваше да бъде приключен в края на 2020 година, само че това не се случи макар високата цена на ремонта. В, че ремонтните действия ще продължат от 24 февруари и ще се наложи краткотрайно ограничение на придвижването.

Сравненията са единствено с републикански пътища без

Ремонт на стадии
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР