И районните кметове в София ще отговарят на питания на

...
И районните кметове в София ще отговарят на питания на
Коментари Харесай

Общинският съвет ще контролира с питания и районните кметове в София

И районните кметове в София ще дават отговор на питания на общинските съветници. В момента въпроси могат да се задават единствено към кмета на общината, а в някои случаи те засягат работата в съответни региони. Затова в идните промени на правилника за организацията на работата на Столичния общински съвет (СОС) се предлага въпроси да се насочат и непосредствено към 24-те районни кметове.

Освен общинските съветници питания и оферти ще могат да вършат и жителите. А когато в дневния ред на съвещанията на общинския съвет има включени точки, препоръчани от жители, те ще бъдат допускани до коридорите на заседателната зала на съветниците. Достъпът до комисиите към общинския съвет за жители остава свободен.

Това стана ясно, откакто в четвъртък ръководителят на общинския съвет Елен Герджиков (ГЕРБ) и ръководителят на комисията, която работи по измененията в правилника, Силвия Христова (ГЕРБ) оповестиха част от измененията в разпоредбите за работата на съвета, утвърдени от работната група, която трябваше да ги приготви.

Промените плануват и всеки общински консултант, а освен тези, които са част от политическа група, да бъдат номинирани и избирани за зам.-председател на СОС. Това на процедура ще даде опция и на водачът на " Атака " Волен Сидеров, който не е част от група, както и на самостоятелния общински консултант Борис Бонев да бъдат препоръчани или да се самоиздигнат за поста. Ако бъдат определени, постът ще им даде опция да вземат участие на така наречен председателски съвет. В рамките му се вършат съвещания по програмата и дневния ред на съвещанията на СОС, както и по други въпроси от активността на съвета.

Предстои промените да бъдат оповестени за публично разискване и месец по-късно да се гледат от всички комисии на съвета, след което да бъдат гласувани и публично. От в този момент обаче се обрисува част от предложенията на работната група да бъдат отхвърлени или изменени. Причината е, че гласовете, с които те са признати от работната група, не отразяват разпределението на силите в общинския съвет и на процедура представителите на опозицията в групата са повече от тези на ръководещите от ГЕРБ/СДС и Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР