И ръководството на Националното тол управление е било сменено от

...
И ръководството на Националното тол управление е било сменено от
Коментари Харесай

Служебната власт назначи кадър на ГЕРБ за шеф на ТОЛ-а

И управлението на Националното тол ръководство е било заменено от служебното държавно управление на президента Румен Радев. За шеф на звеното е назначен кадър на ГЕРБ. Става дума за 39-годишния Георги Темелков, който от дълги години гравитира към партията на Бойко Борисов, написа " Капитал ".

Кадровата смяна е направена от новия шеф на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) Иво Иванов, който зае поста в четвъртък, 11 август, и в същия ден е назначил Темелков. Самият Иванов беше началник на тол ръководството от времето на първото служебно държавно управление през 2021 година с районен министър Виолета Комитова до към 20 юли, когато е бил отхвърлен и е назначен различен и.д. шеф. Иванов в действителност няма никакъв опит в пътния бизнес с изключение на периферната активност по събиране на винетки и тол такси.

Назначението на Темелков е любопитно поради свързаната му с ГЕРБ биография. Темелков е удостоверил пред " Капитал " за назначението, като в началото е отрекъл да е в управлението. После обаче е признал, че в четвъртък е бил назначен за " изпълняващ длъжността " началник на тол ръководството. " Това е краткотрайна позиция, не е имало конкурс, единствено изпълняващ длъжността съм от четвъртък ", споделил Темелков и допълнил, че не знае по кое време ще бъде разгласен конкурс за титуляр и че към момента не е решил дали да се яви на него или не.

Георги Темелков гравитира към ГЕРБ съвсем от самото основаване на партията. В първия управнически мандат на партията, когато председателството на Народното събрание беше поето от Цецка Цачева, Темелков беше неин консултант и част от политическия й кабинет. Тъй като членовете на политическите кабинети си потеглят с ръководителите, с цел да резервира " държавна позицията " в края на мандата си Цачева преназначава Темелков в дирекция " Протокол " на Народното събрание. На чиновническата служба той престоява към година.

След предварителните избори през 2014 година Темелков още веднъж става член на политическия кабинет на новия ръководител на Народното събрание от ГЕРБ Димитър Главчев. По-късно при основаването на тол системата напуща и заема позиция там.

В същото време от Камарата на автомобилните превозвачи в България желаеха да се вкара отстъпка от тол таксите на база месечно изминатите километри.

Освен че ще се понижат разноските за превозвачите, това ще повлияе и на цените в магазинната мрежа, стимулират предлагането си от камарата и упрекват, че България е единствената в Европейски Съюз, която не поддържа транспортния отрасъл в борбата с инфлацията.

Превозвачите оферират при изминати 3 хиляди и повече километра по републиканската пътна мрежа да бъде въведена отстъпка върху платените тол такси от 20%. При 5 хиляди километра тя да е 40%, а при 7 хиляди километра - 60%.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР