И при тази вълна продължава тенденцията да има недостиг на

...
И при тази вълна продължава тенденцията да има недостиг на
Коментари Харесай

Николай Костов: Тестове в аптеките има, но липсват антикоагуланти

" И при тази вълна продължава наклонността да има дефицит на избрани лекарства в аптечната мрежа и това са най-много от групата на ", сподели по БНР, ръководител на Асоциацията на притежателите на аптеки.

" Вече липсват огромен брой от техните типове, като част от тях се изнасят в чужбина. Още през август имаше заповед на министъра на опазването на здравето за възбрана на износът им, само че съгласно мен би трябвало да има нова заповед. Част от тези лекарства се пият от хора с. Липсва даже аспирин протект. Част от изчезналите медикаменти се пият от към 2000 родилки, които вземат всеки ден от някои от тези антикоагуланти, те са против тромбофилия.

Няма дефицит на в аптечната мрежа и има огромно многообразие ", пояси Николай Костов. Има и такива щадящи за децата и са задоволително надеждни, разясни той.

В момента при антибиотиците няма огромен проблем, тъй като в случай че липсва един или два типа, има с какво да се заменят ", заяви още Костов.

По думите му няма проблеми с достъпа до витамини и минерали.

" Но пък сега се следи нараснала заболеваемост от респираторни вируси като аденовирусите и настинки, тъй като хората изгубиха имунитет. Към момента няма грип, това е по информация на НЦЗПБ.
 Какви са цените на тестванията за COVID-19 в другите европейски страни? Какви са цените на тестванията за COVID-19 в другите европейски страни?
Докато в някои европейски страни тестванията за COVID-19 са безвъзмездни, в други жителите си ги заплащат. След като Франция се причисли к...

Има повишение на цените при питателните добавки - има растеж до 20 на 100 при тях.

" Но това не касае контролираните цени на медикаментите, които са по лекарско наставление. Там няма скок ", съобщи Костов.

Костов съобщи, че поддържа това, че Българският фармацевтичен съюз е завел групов иск против Народното събрание и Министерския съвет заради дискриминационно отношение към магистър-фармацевтите.

" От години сътрудниците ни са неглижирани. А ние сме на първа линия също, нашият личен състав също боледува, има аптеки от по един човек, в случай че той се разболее какво вършим? При нас процентът имунизирани е като при лекарите, само че и нашият личен състав прекара много... ", уточни Костов пред БНР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР