И през това лято на морето ще има безплатни чадъри

...
И през това лято на морето ще има безплатни чадъри
Коментари Харесай

Ще има безплатни чадъри и шезлонги по плажовете и тази година

И през това лято на морето ще има безвъзмездни чадъри и шезлонги. Практиката от предходната година е посочила, че добра и работеща, по тази причина все още се приготвят промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които да се понижат концесионните и наемните хонорари, които страната събира от краткотрайните стопани на плажовете против понижаване на цените на плажните пособи или предлагането им без пари. Това изясни вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова .
Действията за понижаване на концесионните такси на половина против гаранции за по-ниски цени на шезлонги и чадъри са в вярната посока, само че има още какво да се желае, с цел да бъде избавен летният сезон, подчертаха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Тоест връща се обстановката от предходната година, която е стъпка в вярната посока, само че не е задоволителна. От национално показаната организация неколкократно желаеха да бъдат обезпечени безвъзмездни чадъри и шезлонги на плажовете за всички посетители на курортите за период от най-малко 3 години, а плажуващите за ден да заплащат минимални цени. Това е една от наложителните незабавни ограничения за избавяне на сезона, подчертаха от БХРА в поредност от писма до ръководещите и политическите сили, които съумяха да намерят място в 45-я парламент. От БХРА са безапелационни, че не желаят да влизат в разногласия с концесионерите и даже предложиха страната да заплати и да компенсира стопаните при положение, че при безвъзмездни чадъри и шезлонги плажните заведения не са задоволителни, с цел да компенсират разноските им по подръжка и разчистване на линиите и обезпечаване на медицински и избавителни пунктове. Приходите на страната от концесионни такси обаче са доста по-ниски от тези от бранш Туризъм, а с цел да има най-малко някакъв летен сезон е наложително чадърите и шезлонгите да са изцяло безвъзмездни за всички, които са отседнали в места за настаняване в курортите, акцентират още един път от БХРА.
 Това лято концесионери и наематели сами вземат решение дали да понижат цените на чадъри и шезлонги Това лято концесионери и наематели сами вземат решение дали да понижат цените на чадъри и шезлонги
Министерството на туризма (МТ) реши през този летен сезон да не лимитира по този начин неприятните за курортистите такси за чадър и шезлонг на...
В най-кратки периоди се чака здравните управляващи да разпишат разпоредбите, по които чужденци ще могат да влизат в страната ни през лятото за туристическия сезон, изясни още министър Николова. Очаква се Европейската комисия да одобри единно решение във връзка с цифровия зелен документ, който съгласно вицепремиера ще контролира разпоредбите за влизане на чужденците. Николова добави, че и през тази година ще се разчита главно на български туристи. От БХРА упорстват PCR тестванията да са безвъзмездни, да се вкарат директни зелени коридори, да се признават документите за ваксини и антигенните проби за влизане в страната, както и да се започва неотложно издаване на визи за Русия, Беларус и Казахстан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР