И през тази седмица продължават събитията отсъпътстващата програма на 25.

...
И през тази седмица продължават събитията отсъпътстващата програма на 25.
Коментари Харесай

В края на тази седмица Музеят на хумора и сатирата отправя покана за две събития, част отсъпътстващата програма на 25. Биенале нахумора и сатирата в изкуството 

И през тази седмица не престават събитията отсъпътстващата стратегия на 25. Биенале на хумора и сатирата в изкуството. Този път те са в колаборация с сътрудниците на Музея на хумора и сатирата от Българскотодружество за отбрана на птиците, Българска фондацияБиоразнообразие и Узана Поляна Фест.

На 22 юли, петък, от 11:00 часа следва градска обиколказа наблюдаване на птици в централната част на Габрово с специалист от Българско сдружение за отбрана на птиците (попоречието на реката). Ще бъдат следени птици, занякои от които множеството от нас даже не са подозирали, чеобитават центъра на Габрово. Препоръчително е участниците да носят бинокли, в случай че имат опция.Началото на събитието е в 11:00 часа със събирателен пункт предМузея на хумора и сатирата, след което ще продължи къмцентралната градска част – там където река Синкевица севлива в река Янтра, като самото наблюдаване ще продължиоколо 2 часа.

От 22 до 24 юли Музеят на хумора и сатирата още веднъж щегостува на Узана поляна фест. Гостите на фестивала щемогат да си вземат за спомен обичайни и нетрадиционнигабровски сувенири, както и специфичната серия от 25.Габровско биенале от изнесения музеен магазин.

На 23 юли от 15:00 до 16:00 часа екип от Музея ще гостува в младежката зона с настолната игра Terra Futura. В неяБългарска фондация Биоразнообразие и план Climate Game On повдигат въпроса за климата и бъдещето напланетата. Играта предизвика размисъл по тематиките заприродните запаси и околната среда, производството и потреблението, на понятен за младежка публика език.

До края на септември с изключение на трите изложения в Музея нахумора и сатирата – журираните селекции Карикатура и Съвременно изкуство, както и кураторската изложбаТренинг за сензитивност, Биеналето ще продължи дапредставя паралелна стратегия от събития (в и отвън Музея).

Не пропускайте да я следите на:

biennial.humorhouse.bg/bg

facebook.com/GabrovoBiennial/

facebook.com/humorhouse.bg/
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР