И през следващото денонощие ще преобладава облачно време. Главно в

...
И през следващото денонощие ще преобладава облачно време. Главно в
Коментари Харесай

Страшен студ и дъжд утре, температурите падат до 10°C

И през идващото денонощие ще доминира облачно време. Главно в Южна България и Предбалкана ще има превалявания, обилни на обособени места в Рило-Родопската област и югоизточните региони. До вечерта преваляванията в множеството места ще спрат. Ще духа слаб, в източната половина на страната – сдържан вятър от север-североизток. Минималните температури ще са сред 10° и 15°, дневните ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 15° и 20°.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за септември и още ще се покачва, предвижда дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Българска академия на науките Евгения Егова. Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява дъжд, над 2300 метра – слаб сняг. По-значителни ще са преваляванията в Рило-Родопската област и Странджа. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра към 12°, на 2000 метра – към 5°.

Над Черноморието ще доминира облачно време. Главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд, в крайните южни региони ще са интензивни. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 20-21°, на морската вода: 21-23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР