И през следващото денонощие над страната времето ще е предимно

...
И през следващото денонощие над страната времето ще е предимно
Коментари Харесай

Във високите планини днес ще натрупа дебел сняг |

И през идващото денонощие над страната времето ще е най-вече облачно, краткотрайни разкъсвания на облачността ще има след обяд над югоизточните региони. Валежите ще продължат, демонстрира прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология.

На места в Западна България ще са обилни по количества, в Предбалкана и високите полета на Западна България преваляванията ще са от сняг, в останалите региони - от дъжд. Ще духа сдържан, в доста региони краткотрайно мощен, северозападен вятър. С него температурите още ще се намалят. Минималните ще са сред 0° и 5°, малко по-високи по Черноморието, а оптималните – сред 3° и 8°, по-високи в Югоизточна България.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, над 1700 метра обилни по количества. Ще духа мощен до плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 1°, на 2000 метра - към минус 6°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна с валежи от дъжд. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър, след обяд за малко по южното крайбрежие ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са сред 9° и 11°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР