И през следващите дни, до края на декември, времето в

...
И през следващите дни, до края на декември, времето в
Коментари Харесай

Ще се задържи по-топло от обичайното в понеделник

И през идващите дни, до края на декември, времето в по-голямата част от страната ще се задържи по-топло от нормалното, само че ще има повече превалявания, по-значителни през нощта против вторник, както и в сряда, когато през Балканите ще премине следващият средиземноморски циклон.

Превалявания ще има и през идващото денонощие, само че слаби и единствено на обособени места. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, в София – към 1°-2°, а оптималните – от към 3°, 4° в Дунавската низина, където вятърът ще е от североизток, до 15°-16° в югоизточните региони от страната, където ще продължи да духа сдържан югозападен вятър. По-късно денем преваляванията в Западна България краткотрайно ще се усилят.

Ветровито и облачно ще е и по Черноморието, само че съвсем без превалявания. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, което подхожда на височина на вълните до към един метър.

В планините също ще остане доста прохладно, със мощен югозападен вятър. Днес поривите на връх Мусала надвишиха 120, а на връх Мургаш - 140 км/ч. Ще бъде по-често облачно и мъгливо.

Ще има и валежи, като заради значителното стопляне границата сред сняг и дъжд ще бъде прекомерно висока, на към 1700 метра надморска височина.

И към времето в Европа. Снеговалежи и оптимални температури под нулата за следващ ден в източните елементи от континента. Слънчево, само че студено и в Централна Европа.

Проливни превалявания от дъжд в западните региони от континента. Причината – просторен атлантически циклон. Значителни количества се чакат на следващия ден и в западните и южни региони от Балканите.

И у нас, в края на утрешния ден преваляванията в Западна България ще се усилят, а през нощта против вторник ще завали и в източните региони. След краткотрайно прекъсване във вторник, в сряда още веднъж ще има превалявания, а температурите едва и краткотрайно ще се намалят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР