И през настоящата година предстои да започне набирането на предложения

...
И през настоящата година предстои да започне набирането на предложения
Коментари Харесай

Търсят се членове за комисиите за присъждане на награди Пловдив

И през актуалната година следва да стартира набирането на оферти за почитане с обичайна Награда "Пловдив " на създатели и колективи за ярки достижения в културния живот на града, осъществени през миналата 2017 година. В тази връзка и според одобрения статут на Награди " Пловдив ", със заповед на кмета на община Пловдив Иван Тотев годишно се назначават осем профилирани комисии за отсъждане на премиите в разделите:

" Художествена литература ", " Художествен превод ", " Журналистика ", " Архитектура ", " Музика ", " Театър ", " Изобразително изкуство ", " Аудио образни изкуства, снимка и операторско майсторство ". Постъпилите оферти в разделите " Произведение на изкуството, предопределено за деца " и " Културно завещание и запазване на паметта " се преглеждат от всички комисии.

Съставът на комисиите се образува по оферти на културните институти и организации, професионални и креативен организации и съюзи, учебните заведения по изкуствата, висши образователни заведения, медиите, издателски къщи и други юридически лица, с предмет на активност, обвързван с културата. (Чл.15.)

В тази връзка Дирекция " Култура и културно завещание " на Община Пловдив кани всички заинтригувани от гореизброените креативен гилдии и организации да внесат своите оферти за членове на комисиите.

Важно е да бъдат спазени следните условия:

- Мотивираните оферти за членове на комисиите се подават документално в деловодството на Община Пловдив (пл. "Ст. Стамболов "№1), с сътрудник " Дирекция " Култура и културно завещание ", в период до 17 часа на 30 март 2018 година, петък.

- Предложените лица се включват в непрекъснат лист, който при нужда се актуализира и от който се назначават членове в комисиите според от постъпилите оферти в обособените раздели.

- Членовете на комисиите не могат да бъдат вносители на оферти за награждаване с Награди " Пловдив ".

- Членовете на комисиите не могат да бъдат препоръчани за награждаване, нито свързани лица с препоръчаните за награждаване или с членовете на управителни или контролни органи, вносители на оферти. (В тази връзка, преди започване на същинската работа, подписват декларация за неналичието на спор на ползи.)
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР