И през изминалото денонощие в почти цялата страна имаше валежи,

...
И през изминалото денонощие в почти цялата страна имаше валежи,
Коментари Харесай

Нови валежи и опасност от градушки следобед

И през миналото денонощие в съвсем цялата страна имаше превалявания, съпроводени в доста региони от гръмотевици. Внушителни са количествата, измерени в Североизточна България, тук-там над 100 литра на кв. метър, което е повече от месечните правила. Предупреждение за проливни превалявания остава в действие през днешния ден в осем области от страната.

Валежи и гръмотевични стихии ще има и в други региони от страната, по-интензивни в източната половина. Ще има и градушки. Ще бъде прохладно с оптимални температури сред 24° и 30°. До среднощ преваляванията на всички места ще спрат и на следващия ден ще доминира слънчево време, със следобедни валежи, основно в планинските региони.

Максималните температури ще бъдат сред 26° и 31°, в София - към 26°.

По Черноморието ще бъде слънчево с оптимални температури към 27°-28°. Вятърът ще бъде слаб, от север. Слабо ще бъде и вълнението на морето, а температурата на морската вода е 23°-24°.

И в планините ще доминира слънчево време, тук-там със следобедни валежи и гръмотевици.

През идващите дни ще има и доста слънчеви часове, само че и региони с превалявания и гръмотевици, на повече места и по-интензивни в четвъртък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР